Akcija

Blast from the Past – Split Second (1992)

Dok je bio mlad, u vrijeme kad je tek započeo svoju Hollywoodsku karijeru, tamo 80-ih godina, Rutger Hauer je žario i palio Hollywoodom. Posebice nakog izvrsne uloge u danas kultnom Blade Runneru. I tako je bilo sve do negdje početka 90-ih kada je njegova zvijezda polako počela bljediti. Nakon toga je Hauer pao u vode B produkcije, gdje je još i dan danas, unatoč pojedinačnim izletima u A produkciju naslovima kao što su Sin City ili Batman Begins. Doduše, njegovo ime i pojava su još uvijek prepoznatljivi brand, pa ga zato valjda producenti niskobudžetnih filmova i angažiraju u svojim uradcima. No, vratimo se unazad, u razdoblje dok je “žario i palio”. Pored već spomenutog Blade Runnera, našlo se tu još izvrsnih naslova vrijednih pažnje. Jedan od tih je i ovaj SF horror triler redatelja Tonya Maylama. Film koji bi se mogao opisati kao spoj filmova Predator 2 i Dark Angel, ili kao što sam plakat kaže, Blade Runnera i Aliena (doduše ova prva solucija po meni ima više smisla). Bio je to naslov iz te Hauerove kasne faze, taman pred “kraj njegove karijere” i moglo bi se reći, jedan od njegovih posljednjih dobrih uradaka. Doduše, film nije nikakvo remekdjelo, naprotiv, radi se o niskobudžetnom Britanskom filmu koji je koštao oko 7 milijuna $. Ali ako želite pogledati zabavan SF triler sa nešto napetosti, golotinje, pregršt akcije, krvi, čudovištem koje ubija ljude i bad ass Hauerom sa ogromnom puškom, onda je ovo prava stvar za vas. Također, pored Hauera, u filmu nastupaju još i mlađahna i zgođušna Kim Cattrall, te Michael J. Pollard i Pete Postlethwaite. Film je te 1992. godine bio prikazan i na nekoliko festivala kao što su Brussels International Festival of Fantasy Films i Houston Film Festival, a danas ga se može bez problema nabaviti na DVD-u, kao i na alternativnim izvorima.

IMDB

TRAILER1

TRAILER2

CLIP

RADNJA

In a futuristic London, the rising sea levels mean that large areas are under feet of water. Hauer plays a cop who previously lost his partner to some strange creature. Now the creature is back and its after him.

SLIKE

9 replies »

  1. Mislim da bi bilo ok sastaviti listu recimo najboljih cyborg filmova, od početka njihove ekspanzije nakon terminatora…bila bi to jako dobra lista, cyborg cops, cyborg…itd.:)

  2. E vidiš…to o Cyborg filmovima je nešto čime bi se moj kolega Deckard mogao pozabaviti, ako mu se bude dalo. Onak zanimljiv tematski osvrt na Cyborg filmove…

    Šta kažeš Deckard?

    A T-Force…gledah davno…naručih film prije tjedan dana hehe…čekam da stigne DVD lol 🙂

  3. Nekako se pomalo sjećam tih godina, to su bile godine, kada se posuđivao vhs, i s nestrpljenjem sam gledao svaki akcić, svaki sf…a sada, banana, nekako se prisilim pogledati ono dobro između kukolja…:)

  4. Helou, ljudi, hehe, vrebam iz prikrajka. Inače sam sklon raznim pregledima, ali što se tiče cyborga i robota, ipak propuštam i prepuštam nekom tko ima bolje znanje. Iako, napravio sam nešto slično na forumu hr, jedan pregled poznatijih “faca” i strojeva koji su nas uveseljavali. Sad ste me namamili s Hauerom da moram i ja nešto napisati o njemu (bezočno kradem inspiraciju kod drugih, buahahaha)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.