Akcija

Blast from the Past – Desperate Measures (1998)

Baš kao što je moj kolega Deckard sa bloga Deckardov kutak napisao u tekstu o akcijskom žanru u 90-im godinama, 90-e su zaista bile plodno tlo za kvalitetne, punokrvne akcijske trilere sa eksplozivnim akcijskim scenama ali i sa životopisnim junacima od krvi i mesa. Ja sad neću nabrajati naslove jer je on manje više sve spomenuo u tom tekstu, ali ću eto spomenuti jedan koji je njemu promakao jer eto taj naslov na žalost nije bio toliko razvikan kao neki mnogo poznatiji, te danas ne uživa status hita, pa su ga samim time ljudi pomalo i zaboravili. Radi se o akcijskom trileru Desperate Measures redatelja Barbeta Schroedera u kojem su glavne uloge odigrali Michael Keaton i Andy Garcia, a društvo su im još pravili i Brian Cox, te Marcia Gay Harden. Mislim da ćete se svi složiti samnom ako kažem da će Keatona velika većina zauvijek pamtiti po ulozi Batmana, i eventualno Bubumira. Ali zaista je šteta što ga nitko neče pamtiti i po ulozi u ovom filmu, jer u ovom filmu on igra potpuno ne tipičnu ulogu, psihotičnoga, manijakalnog, višestrukog ubojicu u maniri Dr. Hannibala Lectera iz filma The Silence of the Lambs, samo bez kanibalističkih sklonosti. I ono što je najvažnije, odigrao je tu ulogu fantastično, jer upravo on tom svojom izvedbom i nosi ovaj film. Naravno, dobar je i Andy Garcia kao policajac koji ga pokušava uhvatiti, ali istovremeno treba i njegovu pomoć, ali ga je Keaton po mom mišljenju ipak zasjenio u toj igri miša i mačke između njih dvoje. Na žalost, kad je film izašao 30. siječnja 1998., neslavno je propao u kinima, zaradivši jedva 13 milijuna $ na američkom trežištu, na uloženih 50 milijunu $. A ni kritika mu nije bila naklonjena, te ga je žestoko sasjekla. Ali, ako se mene pita, ljubitelji akcijskih trilera u maniri naslova kao što su The Jackal i The Negotiator, ne bi se trebali razočarati jer Desperate Measures nudi dovoljno napetosti, uzbuđenja i akcije. Danas se film može nabaviti na DVD-u i alternativnim izvorima. Kao i uvijek, izbor je vaš.

Desperate Measures poster kinopoisk.ru Desperate Measures poster3 Desperate Measures poster4 Desperate Measures poster5 Desperate Measures poster5b Desperate Measures poster6 Original Cinema Quad Poster - Movie Film Posters

IMDB

TRAILER

RADNJA

San Francisco police officer Frank Connor is in a frantic search for a compatible bone marrow donor for his gravely ill son. There’s only one catch the potential donor is convicted multiple murderer Peter McCabe who sees a trip to the hospital as the perfect opportunity to get what he wants most freedom. With McCabe’s escape, the entire hospital becomes a battleground and Connor must pursue and, ironically, protect the deadly fugitive who is his son’s only hope for survival.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.