Francuska

Maniac (2012)

Elijaha Wooda (koji kako se čini uopće ne stari) će publika vjerojatno zauvijek pamtiti po ulozi Frodoa u The Lord of the Rings serijalu. I budimo iskreni, zbog svojeg dječakog, dobroćudnog izgleda ta uloga mu je dosta dobro i legla. No, može li Wood biti uvjerljiv kao manijakalni serijski ubojica? Vjerujem da su se to mnogi zapitali kada se pojavila vijest da je Wood dobio glavnu ulogu (ubojice) u remaku filma filma Maniac iz 1980. Ali neki su možda zaboravili da je Wood još u filmu Sin City pokazao i dokazao da je sposoban odigrati i ulogu manijakalnog dreepy ubojice, te da mu njegov dječački izgleda čak ide i u prilog. Stoga izbor njega za ulogu serijskog ubojice u remaku ,možda i nije toliko loš koliko se možda činio nekome na prvu ruku. U svakom slučaju, u to su se već mogli uvjeriti oni koji film imali prilike pogledati na Cannes Film Festivalu u svibnju 2012. gdje je ovaj niskobudžetni krimi horror triler redatelja Francka Khalfouna premijerno prikazan. Budžet remake iznosi 6 milijuna, a jedan od scenarista istoga je i  poznati Francuski redatelj (i scenarist) Alexandre Aja, inače potpisnik filmova kao što su Haute tensionThe Hills Have Eyes, ili pak Piranha koja ove godine dobiva i nastavak (Piranha 3DD). Aja je ujedno i jedan od producenata ovog remake koji je inače snimljen u ko-produkciji Amerike i Francuske. Maniac je prikazan na još nekoliko filmskih festivala kao što su Melbourne International Film Festival, Film4 FrightFest, Festival Européen du Film Fantastique de Strasbourg, Lund Fantastisk Film Festival itd. Datum službene Američke premijere još nije poznat, ali zato je poznat datum Francuske premijere koja će se održati 26. prosinca 2012., kao i datum Britanske premijere koji je zakazan za 15. ožujka 2013.

Maniac poster Maniac poster1 Maniac-poster  poster Maniac poster2 Maniac

IMDB

Official site

Official Facebook Page1

Official Facebook Page2

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3 UK

TRAILER4

Maniac First 6 Minutes – Intro

RADNJA

Just when the streets seemed safe, a serial killer with a fetish for scalps is back and on the hunt. Frank is the withdrawn owner of a mannequin store, but his life changes when young artist Anna appears asking for his help with her new exhibition. As their friendship develops and Frank’s obsession escalates, it becomes clear that she has unleashed a long-repressed compulsion to stalk and kill. A 21st century Jack the Ripper set in present-day LA, MANIAC is a re-boot of the cult film considered by many to be the most suspenseful slasher movie ever made – an intimate, visually daring, psychologically complex and profoundly horrific trip into the downward spiralling nightmare of a killer and his victims.

SLIKE

kinopoisk.ru 1 kinopoisk.ru 27    2 3 4 5 6 7 8 9 10 kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru 22 23 24 25 26 28 29 30

3 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.