Drama

Elementary (2012) – TV Serija

Kada je 2009. najavljena nova Britanska serija o pustolovinama slavnog detektiva Sherlocka Holmesa, i još k tome smiještena u moderno doba mobitela, laptopa, interneta i ostalih tehničkih dostignuća današnjice, vjerujem da gotovo nitko nije vjerovao u to da bi ta serija mogla postati hit. Ali ipak, u veoma kratkom roku serija “Sherlock” je postala veliki hit, te je u kratkom razdoblju uslijedila još jedna sezona (valja spomenuti da svaka sezona ima po tri epizode , svaka u trajanju od oko sat i pol). Jedni su hvalili izvrstan glumački dvojac Benedicta Cumberbatcha i Martina Freemana, drugi pak izvrsne scenarije, treći pak uspjeli moderni pristup koji se savršeno legao “klasičnom” junaku viktorijanskog doba kao što je Sherlock. Bilo kako bilo, Serija je popraćena sa pregršt izvrsnih kritika, te pokupila mnogobrojne nagrade i nominacije, od Emmya pa do Bafte, te je u planu i treća sezona. Ali s obzirom na to da je u međuvremenu spomenuti dvojica Cumberbatch i Freeman postao popularniji, a samim time i zaposleniji u Hollywoodu (Cumberbatch trenutačno snima Star Trek 2, a pojavit će se i u filmu The Hobbit: There and Back Again u kojem pak Freeman ima glavnu ulogu, uključujući i preostala dva filma iz nadolazećeg serijala), ta treća sezona je trenutačno na čekanju.
Bilo kako bilo, vjerojatno ponukani takvim uspjehom, kao između ostaloga i uspjehom Hollywoodskih filmova u režiji Guya Ritchiea sa izvrsnim Robertom Downeyem Jr.-om u ulozi naslovnog junaka, Amerikanci, točnije čelnici producentske TV kuće CBS su odlučili snimiti svoju modernu TV inačicu Sherlocka Holmesa! Sama najava tog projekta je umalo rezultirala tužbom od strane Britanaca, ali kada su im Amerikanci dokazali da će se njihov Sherlock razlikovati od njihovog, od tužbe se odustalo. A Američka TV serija o pustolovinama slavnog detektiva Sherlocka Holmesa se razlikuje od Britanske utoliko što je kao prvo smještena u Ameriku, točnije New York. Također, u naslovu se uopće ne pojavljuje ime spomenutog detektiva, već serija nosi naslov “Elementary”, a vjerni Sherlockov pomagač Dr. Watson je u ovom verziji žena! Njega, odnosno nju u Američkoj inačici igra Lucy Liu, dok u ovom slučaju tetoviranog Sherlocka igra Jonny Lee Miller. Uloga kapetana policije kojem Sherlock često uskače u pomoć je pak pripala Aidanu Quinnu. Nije poznato koliko će epizoda imati prva sezona, no poznato je da će epizode biti u trajanju od 60 min., pa je lako moguće da će ova inačica imati ili 12 ili 24 epizode što je u današnje vrijeme Američki standard. Koliko će, i hoće li uopće biti uspješna, ostaje nam tek za vidjeti 27. rujna 2012. za kada je planirana premijera prve epizode na kanalu TV kuće CBS. No jedno je sigurno, Britanski Sherlock je postavio letvicu jako visoko!

    

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

In a modern-day take on Sherlock Holmes, the iconic detective is taking on New York. Just out of rehab, he’s been assigned to live with his worst nightmare-sober coach, Dr. Joan Watson. Holmes’s unsurpassed skills of deduction and Watson’s medical expertise come together to create a dream team for solving the NYPD’s most impossible cases.

SLIKE

           

8 replies »

  1. Ispravak samo za BBC Sherlocka, 2 su sezone izašle, i 3. je u pripremi. 🙂 Inače, ovo mi se čini ok, al neće bit ni blizu britanskoj verziji.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.