3D

Universal Soldier: Day of Reckoning 3D (2012)

Sad već davne 1992. godine akcijska zvijezda Jean-Claude Van Damme je zakoračio u Hollywoodsku A produkciju viskobudžetnim akcijskim SF spektaklom Universal Soldier kojeg su mnogi zvali “Terminatorom u malom”. Univerzalni Vojnik je ujedno označio i Hollywoodski debi redatelja Rolanda Emmericha koji će kasnije osvojiti publiku filmovima Independence Day i Stargate. A bio je tu naravno i neizostavni Dolph Lundgren u jednoj od svojih najboljih glumačkih izvedbi, negativca, psihotičnog narednika Andrewa Scotta. Film se premetnuo u hit zaradivši u cijelom svijetu oko 100 milijuna $ što je Van Dammeu omogućilo da ostane u A produkciji još neko vrijeme, točnije sve do druge polovice 90-ih kada su njegova arogancija, droga i alkohol polako potopili njegovu do tada perspektivnu karijeru. U nadi da će se tako vratiti na stare staze slave, Van Damme 1999. snima nastavak Univerzalnog Vojnika, Universal Soldier: The Return u režiji stunt kordinatora i Gibsonovog doublera Mica Rodgersa, i sa Michael Jai Whiteom u ulozi glavnog negativca. U snimanju nastavka Van Dammea nije ga čak ni spriječila činjenica da je Univerzalni Vojnik već prethodno dobio čak 2 DTV nastavka, Universal Soldier II: Brothers in Arms i Universal Soldier III: Unfinished Business. Bilo kako bilo, “službeni” nastavak je propao u kinima zaradivši jedva 20 milijuna $, a izuzev naslova i Van Dammea u glavnoj ulozi, sa originalom gotovo da nije imao veze. Van Damme je tako ubrzo završio u DTV vodama, a Return danas čak i među fanovima slovi kao jedan od njegovim najlošijih filmova.
I taman kad bi pomislili da je tu priči kraj, punih 10 godina kasnije, 2009., Van Damme pristaje na još jedan nastavak, Universal Soldier: Regeneration. Doduše, Van Damme je nevoljko pristao snimiti taj film, i razlog zašto je uopće pristao je bio taj što je prethodno odustao od jednog drugog projekta kojeg su mu producenti već platili, pa je zauzvrat morao pristati na još jednog Univerzalnog Vojnika, ili bi ga sustigla sudska tužba. No, Van Damme je insistirao na tome da njegova uloga bude što manja, što su mu producenti ipak ispunili, pa se tako u filmu pojavljuje na svega nekih 30-ak minuta. A u manjoj ulozi se vratio i Dolph Lundgren, dok su glavne uloge pripale MMA borcima Andreu Arlovskom i Mikeu Pyleu. Iza kamere je ovaj puta stao John Hyams, sin mnogo poznatijeg Petera Hyamsa sa kojim je Van Damme već prethodno surađivao čak dva puta, na filmovima Timecop  i Sudden Death. Na iznenađenje mnogih, Universal Soldier: Regeneration se premetnuo u hit, te oduševio mnoge, unatoč tome što je bilo riječ o DTV filmu. U veoma kratkom razdoblju John Hyams je dobio zeleno svijetlo za još jedan film iz serijala kojeg je ovaj put i napisao i ponovno režirao. Van Dammeo je i ovaj puta pripala manja uloga, minutažom još manja nego u prethodniku. A vratio se ponovno i Dolph koji je eto već dva puta umro u serijalu. Glavna uloga je ovaj puta pripalana dolazećoj akcijskoj zvijezdi Scottu Adkinsu kojeg ste već imali prilike gledati u filmovima kao što su El GringoAssassination Games aka WeaponNinja, te Undisputed III: Redemption. Valja odmah spomnenuti kako je ovo već četvrti film koji je Adkins snimio sa Van Dammeom, te drugi koji je snimio sa Lundgernom. Naime, sva trojica se pojavljuju i u akcijskom spektaklu The Expendables 2. Budžet ovog nastavka iznosi oko 11,5 milijuna $, te je snimljen na Američkim lokacijama u Louisiani, i to u 3D tehnici. Premijera istoga će se održati 25. kolovoza 2012. u Njemačkoj na Fantasy Filmfestu, a Američka premijera je zakazana za 30 studeni 2012.

            

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER (šifra: Planet Media)

TRAILER (youtube- RUS)

TRAILER2 (JAP)

TRAILER3

TRAILER4 RED BAND

CLIP1

CLIP2

CLIP3

CLIP4

CLIP5

CLIP6

Behind the Scenes

RADNJA

Surviving Unisols Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) and Andrew Scott (Dolph Lundgren) must battle anarchy and build a new order ruled by Unisols without government oversight. They are weeding out the weak and constantly testing their strongest warriors in brutal, life-and-death combat. Luc has emerged operating the Unisol Church of Eventualism, a self-help organization that takes in wayward Unisols whom the government has been secretly operating as remote-controlled sleeper agents. His mission is to liberate these Unisols from the implanted memories and the lies the government has inserted in them.

SLIKE

                                                                                                      

BEHIND THE SCENES

              

6 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.