Akcija

Gangs of Wasseypur (2012)

Indijska povijesna gangsterska krimi triler drama redatelja Anuraga Kashyapa. Epska je to priča koja se proteže kroz 60-ak godina, te prikazuje međusobnu borbu za moć i prevlast između tri kriminalne obitelji. O kakvoj kompleksnoj i epskoj krimi sagi je riječ, govori i to da je film zbog svog trajanja od punih 320 minuta podijeljena u dva dijela. Oni koji su ga pogledali na nekim od filmskih festivala gdje je film bio prikazan, kao npr. na Cannesu, Sydney Film Festivalu illi pak Stockholm International Film Festivalu, opisuju ga kao spektakularnu Indijsku verziju Kuma, a pale su i usporedbe sa nekim drugim poznatim gangsterskim krimi naslovima kao što su Once Upon a Time in America i Scarface. Film je snimljen sa budžetom od 184 milijuna Indijskih rupija, odnosno 3.3 milijuna $. Osim festivalskih premijera, Gangs of Wasseypur je prošle godine imao kino distribuciju u Francuskoj i Singapuru, a premijerno je prikazan i u Indiji. Prvi dio je prikazan 22. lipnja 2012., a drugi 08. kolovoza te iste godine. Britanska premijera prvog dijela se održala 22. veljače 2013., a drugi dio je tamo bio prikazan 01. ožujka. Film je u među vremenu u Indiji izašao i na DVD-u, te ga se može nabaviti i na alternativnim izvorima.

5n4snk ve2bl5 Gangs Of Wasseypur 2012 Hindi mobile movie poster hindimobilemovie.blogspot.com 2 gangs_of_wasseypur_ver3 gangs_of_wasseypur_ver4_xlg

IMDB

Official site

Official Facebook

TRAILER

TRAILER 2

RADNJA

Shahid Khan’s vow to get his father’s honor back turns him into the most feared man in the Indian town of Wasseypu.

Shahid Khan is exiled after impersonating the legendary Sultana Daku in order to rob British trains. Now outcast, Shahid becomes a worker at Ramadhir Singh’s colliery, only to spur a revenge battle that passes on to generations. At the turn of the decade, Shahid’s son, the philandering Sardar Khan vows to get his father’s honor back, becoming the most feared man of Wasseypur.

SLIKE

4 kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.