Drama

Hummingbird aka Redemption (2013)

Osobno volim gledati akcijske filmove, nije čak ni nužno da budu “dobri”, dovoljno je da su barem donekle zabavni pa da se mogu opustiti gledajući ih. Samim time, drag mi je Jason Statham, akcijski junak novog milenijuma koji je uspješno popunio rupu nastalu tamo kraje 90-ih i početkom 00-ih nakon što se Arnold povukao, Stallone skoro pa propao, a ostatak ekipe (Van Damme, Lundgren, Seagal itd.) završio u DTV vodama snimajući niskobudžetne kvazi filmove po Bugarskoj i Ruminjskoj. Ali unatoč tome, i unatoč činjenici da mu je Parker bio skroz solidan  Killer Elite skoro pa izvrstan, a Safe baš vraški zabavan, nemoguće je poreći jednu drugu činjenicu. A to je da je Statham unazad pa godina već postao pomalo naporan svojom pojavom (i filmovima), te da djeluje kao da konstantno snima iste filmove i igra iste likove koji još k tome i vizualno izgledaju identično jer Statham gotovo nikada ne mijenja izgled u svojim filmovima. No, čini se da bi  krimi triler drama Hummingbird redatelja i scenarista Stevena Knighta mogla to barem djelomično i privremeno izmijeniti. Naime Hummingbird nije tipični Stathamov akcić, iako ima nekih elemenata koji će vas podsjetiti na tipični Stathamov akcić, kao npr. da ponovno nosi odijelo (kao i gotovo svakom svom filmu), te da je ponovno ćelav (barem veći dio filma). Plus, igra bivšeg vojnika specijalnih snaga, ali vojnika koji postane beskućnik na ulicama Londona nakon što pobjegne kako bi izbjegao vojni sud. Nakon što sasvim slučajno uzme identitet drugoga čovjeka, odluči preokrenuti svoj život i početi iznova. E tu počinju razlike. Naime, Hummingbird nije uopće akcijski film, već krimi drama.Također Statham u njemu za promjenu glumi, čak i plače u nekim scenama. A valja spomenuti i to kako je ovo valjda prvi film unazad 10 godina a da se u traileru za njegov film ili na plakatu uopće ne pojavljuje pištolj, te da čak ne ispali ni jedan metak (u traileru jel). A imamo ga prilike vidjeti i s dugačkom kosom, što je svakako novitet! Inače, redatelj i scenarist filma, Steven Knight kojem je ovo redateljski debi, je prethodno napisao scenarije za naslove kao što su Eastern PromisesDirty Pretty Things, a u najavim mu je i Clash of the Titans 3. Uz Stathama u filmu se još pojavljuju Chris CowlinEllis Crewe-CandyVicky McClureBenedict WongSiobhan Hewlett, te još mnogi drugi. Britanska premijera filma će se održati 10. svibnja 2013., a na isti dan se film otvara i u Irskoj. Rusi će ga imati prilike pogledati i dan ranije, 09. svibnja. Datum Američke VOD i kino premijere je pak zakazan za 28. lipnja 2013.

Hummingbird Hummingbird2 Hummingbird3 kinopoisk.ru Hummingbird5 Hummingbird6 Hummingbird7 Hummingbird-e3988cd3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

The story follows a damaged ex-special forces soldier named Joey Jones (Jason Statham) who is homeless after running from a military court-martial. After losing his love, he becomes trapped in London’s criminal underworld, but opportunity enables him to assume another man’s identity and transform into an avenging angel.

SLIKE

kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.