Akcija

Flash News 13 – kratke najave

Lucky Number 666 ? Ne… Lucky Number Slevin ? Ma no… Lucky Number 13 ? Well that’s more like it… Da, ni ja ne vjerujem, ali evo došli smo i do 13-e, flash news rubrike. Kao i uvijek donosimo vam neke od naslova za koje ne bi nikada čuli da nema naše i vaše stranice “Filmovi s ruba”… Hell yeah, smo fora i jel rasturamo or what ??? No dosta samohvale, to ćemo ubuduće ostaviti vama čitateljima. Sada se bacimo na posao jer biti će toga za čitati i gledati u narednim najavama, naravno, SF, horror i slično kao i uvijek. Pa navalite !!!

flash news13

The Texas Roadside Massacre (2013)

Ne, ovo nije još jedan glupi horror za mlade… Da bar ! No možda i ne bude, no sudeći po plotu ovo se čini kao još jedna mužnja franšize “Texas Chainsaw Massacre“. Da prijeđem na stvar, makar nije da ne znate o čemu se radi. Tu je petero prijatelja (ne, ne onih iz popularnih knjiga Enid Blyton), koji za vrijeme ljetnog odmora malo zalutaju i nađu se u nekoj Texaškoj zabiti u kojoj lokalni restoran ima nešto zanimljiviji menu nego “your usual McDonalds”, bar se nadam… Inače, film je režirao Scott Kirkpatrick, kojemu je ovo prvi dugometražni film, a u filmu glume i slabo poznati Elio Mardini i Marina Resa.

The Texas Roadside Massacre 1 The Texas Roadside Massacre 2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

TRAILER 2

RADNJA

Five college friends take a detour while traveling to their spring break destination. They end up in the remote mountain town of Blueridge, where Karen (Marina Resa) believes her older sister went missing 2 years before. After a few odd encounters with the locals, Karen and her friends decide to continue their journey until an unexpected auto malfunction leaves them stranded. The group takes refuge in a local motel and soon learns that in Blueridge, “missing persons” is just a way of life. One-by-one they begin disappearing until the grizzly discovery is made that the local BBQ Rib Restaurant might be serving up more than anyone had bargained.

_________________________________________

Lizzie Borden’s Revenge (2013)

Vjerojatno znate da čak i mi Hrvati imamo mitologiju. Crna kraljica, Barun Trenk itd…  No isto tako, vjerovali ili ne, Amerikanci nemaju svoje mitove (ima jedan film koji se djelomično bavi tom tematikom, Američkom mitološkom neimaštinom hehe, Interstate 60), ali zato imaju urbane legende, što mi Hrvati opet baš i nemamo, tak da si dođemo na isto na neki način. U pitanju je ovaj put urbana legenda o Lizzie Borden (naime prava Lizzie je nekoć davno posmicala svoju pomajku i oca sa sjekirom),čiji se duh vraća u njezinu daleku rođakinju da bi došla glave brojnim sisatim studenticama iz nekog sestrinstva…. Originalno, nema šta, no nema veze… Sise i krv se prodaju,a to najbolje znaju filmaši koji rade low-budget filmove. Da cinici jedni i ja znam da Hrvatski filmaši to ne znaju, al šta da ja radim ?? Ugl. film je režirao Dennis Devine, a u filmu glume i Veronica Ricci (ne, nije niš’ Christini Ricci u rodu), Jenny Alford i brojni drugi… Film bi se trebao pojaviti na DVD-u ove godine, no točan datum je još nepoznat, a kad bude biti ćete obavješteni na našoj Facebook stranici…

Lizzie Bordens Revenge 3 Lizzie Bordens Revenge 1 Lizzie Bordens Revenge 2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

A group of sorority girls are having a slumber party at their house. One of the new sorority girls is Leslie Borden, a descendant of the infamous Lizzie Borden family. They believe that they are holding a harmless séance to conjure the ghost of Lizzie. But they get locked in the house with an evil, vengeful spirit as Lizzie Borden returns to wreak havoc with her axe. One by one, the girls are murdered as they try to figure out how to put an end to the return of Lizzie Borden.

_________________________________________

The Caretaker (2012)

E sada, ovo bi moglo iznenaditi… Jer sudeći po radnji (ne po posteru kao inače, priznajem) moram priznati da mi se ovo čini kao najbolji film koji je zasada smješten u ovu pomalo zloglasnu rubriku. Gledali smo na stotine zombi filmova, od kojih ne jenkih desetak bilo dobro, priča je prilično već ukalupirana. Postapokalipsa, preživjeli se bore za život, namirnice itd… Ipak ovaj film nema nikakve veze s tim, makar djelomično posuđuje jedan dio te poznate priče. Naime, vampiri (ne pederasti i bez finih odijela,Thank You Lord!!!) poharaju svijet, a skupina preživjelih nađe sklonište u napuštenoj vili, koju doduše nastanjuje vampir, s kojim se oni dogovore da ako će on njih štititi od ostalih vampira po noći i oni će njega dok spava po danu od drugih ljudi… And now, “the plot tickens”,a za ostalo ćemo morat vidjeti film… Redatelj je Tom Conyers, a glumačku ekipu čine Anna Burgess, Colin MacPherson i Lee Mason. Inače film je već izašao prošle godine na DVD-u i samim time trebao bi biti dostupan na alternativnim izvorima.

The Caretaker

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

As a wave of vampirism sweeps the world, a small but discordant group hole up in a country mansion in Victoria, Australia. A vampire, who has also occupied the mansion, offers them a deal: if they protect him from humans during the day, he’ll protect them from other vampires at night. So begins an uneasy alliance which soon threatens to fall apart.

_________________________________________

Blood Rush (2012)

Zamislite ona lijepa Američka susjedstva, kao u seriji “Kućice u cvijeću“, ima takvih i kod nas, no nema domaćih serija i filmova  s kojima bih to usporedio, pa mi je spomenuta serija sa Tom Skerittom prva pala napamet. I sada još zamislite da se vaš susjed Dragec jedno jutro probudi sa žudnjom za krvi i ne samo on, nego svi vaši susjedi. Ljudi koje znate cijeli život su preko noći postali krvožedni kanibali. Nezgodno jelda ? E pa, ovaj film se bavi baš tom temom, stoga ako ste za nešto mrvicu drukčije, ne želite gledati još jedan film o zombijima, a raspoloženi ste za neki random horror film, dajte ovom naslovu priliku. Redatelj je Evan Marlowe, a glume Kerry Finlaysonn, Don Donnelley i Christy Lee Hughes. Inače film je osvojio i nagradu za najbolji soundtrack, a prikazan je i na Fright Night festivalu. O točnom datumu biti ćete obavješteni putem naše Facebook stranice.

Blood Rush

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER 

RADNJA

When a small town is overcome with a blood lust, the local Witch Doctor is thought to be the source. What they don’t know is that he has a different agenda.

_________________________________________

Darkfall Resurrection (2013)

Dame i gospodo, a sada… Vampiri u svemiru !!! Nije ovo prvi put da se ovako miješaju žanrovi SF-a i horrora. Imali smo prilike već vidjeti ta stvorenja s velikim očnjacima žednima krvi u nekoliko popularnijih ostvarenja. Pitate se šta ja to pričam ? Kake gluposti ovaj to lupa ? Bez brige, ne trabunjam bezveze… Naime, Mario Bava (Lambertov otac), je daleke 1965. snimio film “Planet of the Vampires” koji je polučio i više nego solidan uspjeh za ono vrijeme. Ipak je Mario osim režije radio i specijalne efekte, a čovjek je znao stvorit atmosferu, tako da ne zaobiđite ni taj naslov. Ravno 20 godina kasnije, jedan od Spielbergovih tadašnjih štićenika, Tobe Hooper snima film “Lifeforce“, također obvezna literatura i to ne samo zato što je film dobar, nego i zato što se za produkcijski dio posla pobrinula pokojna mini major kompanija Cannon, a s njihovim filmovima ne možete fulat.Vrijeme i slova lete pa posvetimo se sada konačno filmu iz naslova. Ovo djelce se bavi ekspedicijom na planet u udaljenom kutku galaksije. Glavni junak ove priče je naravno profesor po zanimanju, a koji greškom probudi vampira Hentona koji je na tom planetu zarobljen dugi niz godina… Naravno kad krvopija dođe k sebi i ogladni započne pravi show. Vizualno film izgleda najbolje što može s obzirom na budžet koji ne prelazi milijun dolara. Ostaje za vidjeti hoće li postati jedan od klasičnih Australskih, Ozploitation filmova kakvi su se radili 80-ih i 90-ih. Redatelj je William Goldwyn, a u filmu glume Alice Barbieri, Monty Burgess, Steven Cabral i drugi. Kada film izađe na DVD-u biti ćete obaviješteni putem naše Facebook stranice.

Darkfall Resurrection

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Set in outer space, on the planet Akoh, The elder Zeav Keela tells his last story to a group of students. Recalling his younger years, Zeav and Alexandra are madly in love and plan to elope. Alex’s father Jake is a Professor of Geology working on a mining moon near the edge of the galaxy.  Unbeknown to Zeav and Alexandra, he has made a significant discovery and is keeping a dark secret from his daughter.
Soon, it all starts to unravel, as members of Jake’s team awaken Henton, an Ancient and evil Vampire trapped by a curse for thousands of years.  Things spiral out of control when Henton is released and spreads his vampirism throughout the mining Colony.
Sadly, Alexandra with her lover must confront her dying father’s dark secrets and meet their own destiny. This is an Epic Tale about betrayal, unrequited love and timeless tragedy.

_________________________________________

The Down Home Alien Blues (2012)

Gorki šećer na kraju… Ako vampiri i vukodlaci mogu biti romantični, zašto ne bi mogli biti i alieni ? Inače sve djevojke koje čitaju cheesy romantične priče dok se sunčaju na plaži sigurno su imale prilike dohvatiti se i jednog od romana, autorice Linnee Sinclair po čijoj je priči snimljen i ovaj film. Ipak ne mora ovo biti nužno loše, jer bilo je romanse i u serijama kao što su Star Trek, Farscape, Stargate, X-Files, tako da moža neće naškoditi ni ovdje, no ostaje za vidjeti. Redatelj je debitant C.Duke Marsh, a glumačku ekipu predvode Jay Mitsch i Derek Partridge. Film je još u postprodukciji, a kada izađe biti ćete pravovremeno obaviješteni.

Down Home 3 Down Home 1 Down Home 2

IMDB

TRAILER

TRAILER 2

RADNJA

Based on a novel by award winning national author, Linnea Sinclair, who has a national following among women who like romance within a sci-fi setting. The story blends romance, humor and action with a tear jerking ending.The beautiful alien commander and her strike force are sent to protect earth from destruction by extraterrestrial Devastators. She joins forces with a Florida homicide detective investigating the unexplained deaths. They fall in love while evading humans and working together to stop the Devastators from killing everyone on earth.

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.