Akcija

Violet & Daisy (2011)

Da je ovo Hrvatski film, zvao bi se Violeta i Tratinčica, i iz naslova bi pomislili da je riječ o nekom dječjem filmu u kojem je sve veselo i šareno. Ali s obzirom da je ovo ipak nije Hrvatski film (već Američki), ovo  nije dječji film u kojem je sve veselo i šareno (OK, lažem, imao i toga lol). Naprotiv, ovo je komična akcijska krimi triler drama o dvije tinejdžerice koje u slobodno vrijeme rade kao plaćeni ubojice! Za njih dvije je to svojevrsna zabava i jednostavan i brz način zarade, te jedino što ih brine u životu je to što je otkazan koncert njihovog pop idol Barbie Sunday. Ali jedan naizgled jednostavan zadatak će u potpunosti promjeniti njihove živote. Režiju i scenarij ovog nezavisnog filma potpisuje Geoffrey Fletcher, a u ulogama junakinja iz naslova se pojavljuju mlade glumice Saoirse Ronan (HannaByzantiumThe Host) i Alexis Bledel (“Gilmore Girls”Sin CityThe Brass Teapot). Tu su još i Danny TrejoJames GandolfiniTatiana MaslanyCody HornMarianne Jean-Baptiste, te John Ventimiglia. Film je premijerno prikazan još 2011. na Toronto International Film Festivalu, a od tada do danas je bio prikazan na još nekoliko festivala kao što su Hong Kong Filmart, Fantasy Filmfest, (Lund Fantastisk Film Festival i Montclair Film Festival. Američka publika će film službeno u svojim kinima moći pogledati tek ove godine, od 07. lipnja 2013.

violet_and_daisy_xxlg violet_and_daisy_xxlg2 violet_and_daisy_xxlg3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

CLIP

RADNJA

Violet (Alexis Bledel) and Daisy (Saoirse Ronan) are a pair of gum-cracking teenage assassins who casually snuff out crime figures in New York City, distracted only by the fact that a concert by their favorite pop idol Barbie Sunday has suddenly been canceled.
Determined to raise cash for some Barbie Sunday dresses, the duo takes on a new hit job, only to discover a kind of reckoning in the form of sad-sack shut-in (James Gandolfini) who is dying alone of terminal cancer. He persuades the duo to kill him out of mercy, prompting an odyssey of self-examination that catapults the junior enforcers into a world beyond Barbie Sunday and bullets for pay.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.