Biografski film

Beware of Mr. Baker (2012)

Beware of Mr. Baker nam dolazi od producenta, scenariste i redatelja Jaya Bulgera. U filmu se pojavljuje plejada poznatih muzičara kao što su. Eric ClaptonCarlos SantanaLars UlrichMarky RamoneJohn LydonNeil PeartCharlie Watts,Steve WinwoodStewart CopelandMickey Hart i mnogi drugi. Film je prošle godine proglašen za najbolji dokumentarac na “South by Southwes” festivalu u Texasu, gdje je također premijerno prikazan, a nominiran je za Grierson Award Britanskog filmskog instituta. Službena kino premijera je održana 17. svinja 2013 u Engleskoj i Irskoj.
Ginger Baker je jedan od najutjecajnijih i najbolji bubnjara iz 60-ih, a njegova slava je rasla kako je mijenjao bendove u kojima je bubnjao. Karijeru je započeo krajem 50-ih u bendu “The Storyville Jazz Men and The Hugh Rainey Allstars”, ali je širu afirmaciju stekao tokom britanske ritam i blues eksplozije u grupi “Graham Bond Organisation”,, a vrhunac karijere stekao je u bendu Cream od 1966. do 1968. Kasnije je s Ericom Claptonom, Ricom Grechom i Steveom Winwoodom osnovao grupu Blind Faith (1969.). Nakon toga osnovao je vlastiti bend Ginger Baker’s Air Force (1970-ih), koji je eksperimentirao s jazzom i rockom. Baker je osvajao glazbenu publiku, neobičnim smislom za ritam, virtuoznošću na svom instrumentu, a i atraktivnošću svog nastupa, među prvima je svirao sa dva bas bubnja, a glavni je “krivac“ i za uvođenje mode dugih bubnjarskih sola. Za Ginger Bakera kažu da je to muzičar koji je imao najmanje šansi da preživi “lude šezdesete“ i koji se po svom priznanju skidao sa heroina “otprilike 29 puta“.

Final-Poster BewareOfMrBAker

IMDB

Official site

Official Facebook

Official Twitter

TRAILER 1

TRAILER 2

RADNJA

Ginger Baker looks back on his musical career with Cream and Blind Faith; his introduction to Fela Kuti; his self-destructive patterns and losses of fortune; and his current life inside a fortified South African compound.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.