Akcija

Snowpiercer (2013)

Hollywood ima običaj da “upošljava” uspješne svjetske redatelje nakon što se oni iskažu u svojim zemljama. Tako su se tijekom godina na privremenom radu u Hollywodu primjerice našli John WooHark TsuiRingo LamNicolas Winding RefnKim Jee-WoonTommy WirkolaNiels Arden Oplev, te mnogi, mnogi drugi. Na žalost, mnogi od njih su podlegli Hollywoodskoj mašineriji koja im jednostavno nije dala dovoljno umjetničke i kreativne slobode kakvu su imali kod kuće, pa su se neki od njih ubrzo vratili tamo od kuda su i došli. Iako naravno, ima tu i priča sa “sretnim završetkom”, gdje su pojedinci uspjeli ostvariti uspješne (Hollywoodske) karijere i zadržati svoj osobni kreativni potpis. Skupini redatelja na privremenom radu u Hollywoodu bi se eto mogao pridružiti i Korejski redatelj Joon-ho Bong koji se je proslavio filmovima Memories of Murder i The Host. Doduše, njegov najnoviji uradak, ujedno i njegov prvi film snimljen na engleskom jeziku, akcijska SF drama Snowpiercer, nije baš produkt Hollywoodske mašinerije jer je film snimljen u ko-produkciji SAD-a, Koreje i Francuske. Zapravo, jedino “hollywoodsko” u ovom filmu su poznati Hollywoodski glumci u glavnim ulogama, a oni su redom Chris EvansJamie BellJohn HurtEd HarrisAlison PillTilda SwintonEwen BremnerOctavia Spencer i Luke Pasqualino. A tu je i Bongov “kućni” glumac, internacionalno poznati Kang-ho Song koji se pojavio u oba njegova prethodno spomenuta naslova, ali i u filmovima kao što su ShiriJ.S.A.: Joint Security AreaSympathy for Mr. VengeanceLady VengeanceThe Good, the Bad, the WeirdThirstBlue Salt, te Howling. Snowpiercer je u cijelosti snimljen u studiju Barrandov u Pragu, sa budžetom od 39.2 milijuna $, a baziran je na Francuskom stripu Le Transperceneige autorskog trojca Jacquesa LobaBenjamina Legranda i Jean-Marc Rochettea. Radnja je smještena u 2031 godinu gdje gdje je nakon neuspjelog eksperimenta da se zaustavi globalno zagrijavanje, ledeno doba pobilo gotovo sav život na planeti,izuzev nekoliko preživjelih koji su sada stanovnici Snowpiercera – vlaka koji putuje diljem svijeta i napaja isključivo stalnim kretanjem motora. Ali baš kao i u nekadašnjem svijetu, tako i u vlaku vlada nepravda među putnicima koji su podijeljeni na one imućne i one siromašne. Korejska premijera filma Snowpiercer je zakazana za 01. kolovoza 2013., a u Danskoj će film pak izaći 29. kolovoza. Rusi i Francuzi će film imati prilike pogledati od listopada 2013., a do kraja 2013. bi se trebala održati i Američka premijera, iako je datum iste još uvijek nepoznat.

Snowpiercer1 Snowpiercer2 Snowpiercer3 Snowpiercer4 Snowpiercer5 Snowpiercer6 Snowpiercer7 Snowpiercer8 Snowpiercer8b Snowpiercer9 Snowpiercer10 Snowpiercer11 Snowpiercer12 Snowpiercer13 Snowpiercer14 Snowpiercer15 Snowpiercer16 Snowpiercerbc Snowpiercer-1367ee9d

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3

TRAILER4

RADNJA

Snowpiercer is set in a future, AD 2031 where after a failed experiment to stop global warming, an Ice Age kills off all life on the planet except for the inhabitants of the Snowpiercer, a train that travels around the globe and is powered by a sacred perpetual-motion engine. A class system evolves on the train but a revolution brews.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.