Drama

Kauboji (2013)

Već punih pet godina na daskama Teatra Exit se prikazuje jedna od najpopularnijih predstava U Hrvatskoj, kako u sklopu programa tog kazališta, tako i općenito – Kauboji! Autor i redatelj spomenute predstave je Saša Anočić, a u ovih proteklih pet godina pogledalo ju je preko 100.000 ljudi! S obzirom na takav uspjeh, redatelj i scenarist Tomislav Mršić (inače urednik dokumentarnog programa na HRT-u) je odlučio snimiti i filmsku inačicu spomenute predstave. Ali nije ovdje riječ o klasičnoj ekranizaciji, već su prema riječima samog redatelja za potrebe filma “zadržali kostur priče, karakterizaciju likova, te kontekst predstave, a s druge strane izašli iz okvira dvorane, te dodali nove likove, lokacije i zaplete što ove Kauboje u konačnici čini meta-meta-filmom.  Budžet ove filmske verzije Kauboja iznosi malo više od 3 milijuna kuna, a od toga je HAVC-a za film osigurao 2,8 milijuna kuna. Ko-producent filma HRT je ušao u davanja sa marketinškim prostorom, te montažom, montažerom, tonske snimateljem i rekvizitima. Kompletna glumačka postava iz predstave ponavlja svoje uloge i u filmu, a tu su i neka nova glumačka imena – Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Radovan Ruždjak, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat, te mnogi drugi. Autori glazbe za Kauboje su poznati Hrvatski glazbenici Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, inače član popularne grupe LET3. Njih dvoje su već surađivali zajedno na jednom drugom Hrvatskom filmu, komediji Sonja i bik. Premijera Kauboja će se održati 26. srpnja 2013. na Pula Film Festivalu, a u redovnu kino distribucija film kreće sredinom listopada  u distribuciji Blitz film i videa.

Kauboji posterKauboji poster2Kauboji poster3Kauboji poster4

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Film prati osmero “luzera” koji odluče napraviti kaubojsku predstavu. “Jašući” na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civilizacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija.

SLIKE

1 2 2b 2c 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

1 reply »

  1. Film me je jako prijatno iznenadio. Pogledao sam ga dva puta za redom, i moram priznati da je na tako dobar i jednostavan način utađen da to odavno nisam video. Svakome bih ga preporučio. Srdačan pozdrav svima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.