Drama

Antisocial (2013)

Rijetki su danas oni koji nemaju Facebook profil. A one koji ga i nemaju još se gleda sa čuđenjem, “pa kako to da nemaš profil na fejsu, pa svi ga imaju!?”. Osobno, dugo sam odoljevao toj pomami za fejsom, a kad sam napokon i otvorio profil, otvorio sam ga zbog igrice lol (famozni Mafia Wars). A kad me to popustilo i igrica mi dosadila, počeo sam fejs koristiti kao izvor i filter za (filmske) vijesti koje me zanimaju. Pa tako sve što trebam imam na jednom mjestu. Kanadski horror triler Antisocial redatelja i ko-scenarista Codya Calahana se djelomično bavi upravo time kako društvene mreže i internet općenito mogu poslužiti kao izvor korisnih informacija u opasnoj i kaotičnoj situaciji, ili izazvati još veći strah.
Naime, radnja film prati petero prijatelja, studenata, koji se okupe kako bi zajedno proslavili dolazak Nove Godine. Ali ubrzo dolaze do saznanja da je vani izbila nekakva epidemija koja ljude pretvara u nasilna i krvožedna stvorenja, te da se širi diljem svijeta. Oni se barikadiraju sami u kući, te uz pomoć svojih telefona, prijenosnih računala i druge hi-tech uređaja krenu istraživati mogući uzroke ove epidemije. Što više istražuju, sve više i više zastrašujućih informacije i video snimka se pojavljuje  prikazujući kaos koji je uslijedio. Kako se virus širi, raspoloženje u kući se mijenja iz straha u paranoju. Tko je siguran? Kome se može vjerovati?
U glavnim ulogama su Michelle MylettCody ThompsonAdam ChristieAna AlicRomaine WaiteRy Barrett, te mnogi drugi. Kanadska premijera se održala 31. srpnja 2013. na Fantasia Film Festivalu, a Antisocial će također biti prikazan i na Film4 FrightFestu u Velikoj Britaniji 25. kolovoza 2013.

Antisocial poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Five university friends gather at a house party to ring in the New Year. Unbeknownst to them, an epidemic has erupted outside, causing outbreaks around the world. With nowhere else to turn, they barricade themselves indoors with only their phones, laptops, and other tech devices. They use their devices to research the possible cause of this outbreak. Information and video footage over flow their computers as they descend further into the cause and the ensuing chaos. As the virus spreads, the mood in the house changes from fear to paranoia. Who is safe? Who can they trust? Reality becomes blurred as they slowly discover the source of the virus causing the sickness…and there is no going back.

SLIKE

1 2 3

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.