Akcija

Extraction (2014)

Među mnogobrojnim prošlogodišnjim filmovima izdvojilo se i nekoliko uistinu izvrsnih. Jedan od tih je bio i brutalni Indonezijski akcijsko borilački spektakl The Raid redatelja i scenarista Garetha Evansa. Iako pričom i nije bio nešto pretjerano zanimljiv i originalan (klasičan Die Hard scenarij), The Raid je oduševio publiku furioznom, brutalnom i eksplozivnom akcijom, vrhunskom koreografijom i ultra brzim ritmom. Kako to već biva, kad neki film postigne veliki uspjeh, ili izazove veliki interes publike (ili oboje), onda stižu nastavci i remejkovi, a The Radi već ima oba u najavi. Ali isto tako takvi naslovi posluže kao inspiracija za druge slične naslove.
Tako primjerice niksobudžetni akcijski triler Extraction redatelja i scenarista Tonya Giglio-a (također režirao i napisao film Chaos u kojem su igrali Jason Statham i Wesley Snipes) djeluje kao da “inspiraciju” uvelike vuče upravo iz filma The Raid. Naime, Extraction je film u kojem pratimo skupinu specijalaca koji upadaju u Čečenski zatvor kako bi izvukli osobu koja jedina može identificirati teroristu koji prijeti tisućama i tisućama ljudi. Ali ubrzo po dolasku u zatvor svi operativci bivaju ubijeni iz zasjede, sem jednog koji zajedno sa svjedokom mora spasiti živu glavu i izvući se iz zatvora prepunog opasnih kriminalaca koji ih žele ubiti.
Extraction je nastao u produkciji kompanije Crackle koja je film snimila isključivo za digitalnu internet distribuciju. U glavnoj ulozi je mlada borilačka zvijezda Jon Foo kojeg ste imali prilike gledati u naslovima kao što su Universal Soldier: RegenerationTom yum goongRebirth aka Bangkok Revenge, a tu je i nadolazeći Vikingdom. Ostatak glumačke ekipe čine poznata i zvučna imena kao što su Vinnie Jones, Danny Glover, Sean Astin, i Joanne Kelly. Film će premijeru imati 05. rujna 2013. na stranici Crackle.com.

Extraction poster EXTRACTION-FILM-POSTER

IMDB

Official site

TRAILER

RADNJA

A major feature exclusively for digital, EXTRACTION follows a U.S. Black Ops team member who finds himself the only survivor of a botched prisoner extraction mission. Forced to fight his way out of a maximum-security Chechen prison, he must keep his target alive in order to catch a terrorist arms-dealer who is a threat to thousands of lives.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.