Akcija

Enemies Closer (2013)

U vrijeme dok super-junaci odjeveni u šarolike kostime i plašteve suvereno vladaju velikim ekranom i box officeom, old school akcijski junaci od krvi i mesa žive na margini. Ali ipak žive! Čak bi smo mogli reći da proživljavaju ponovni procvat svojih karijera, ili ti labuđi pjev prije nego što zauvijek nestanu s obzirom na to da je većina u poznim godinama. Pa tako Bruce Willis s uspjehom šanca nastavke svojih uspiješnica, A Good Day to Die Hard i Red 2, uz pokoji originalan i zanimljiv uradaka kao npr. Looper. A Schwarzenegger se nakon osam godina politike, filmom The Last Stand uspješno vratio onome što radi najbolje, razvaljivanju negativaca iz velikog i bučnog naoružanja. A u najavi mu je još 7-8 naslova od kojih svakako treba izdvojiti ove koji uskoro dolaze, Sabotage i Escape Plan u kojem je udružio snage sa svojim jaranom Stalloneom. A kad već spominjemo Arnia i Stallone, i udruživanje snaga, onda svakako treba spomenuti i testeronski retro 80s serijal The Expendables  i The Expendables 2.
A upravo nas taj serijal, odnosno drugi film u tom serijalu nas dovodi i do našeg četvrtog razbijača iz mladosti, Jean-Claude Van Dammea. Još od kako je 2008. snimio izvrnu meta film komičnu dramu JCVD u kojoj je zapravo odigrao samo sebe, tj. neku filmsku imaginarnu inačicu sebe, lik šara žanrovima i konstantno ispobava neke nove stvari. Pa ćemo ga tako imati prilike gledati u avanturističkoj komediji Welcome to the Jungle gdje igra otkačenog i opičenog junaka, a posudio je i svoj glas jednom od likova u animiranom filmu Kung Fu Panda 2. A u zadnje vrijeme mu se posebno svidjelo igrati negativce. Pa tako nakon izvrsne uloge negativca u zabavnom i eksplozivnom nastavku Expendablesa gdje je svojim nastupom i izvedbom ukrao film, te mračnog i brutalnog negativca u izvrsnom filmu Universal Soldier: Day of Reckoning, Van Damme će odigrati još jednoga u akcijskom trileru Enemies Closer.
U njemu Van Damme igra još jednog psihički pomaknutog negativca koji je još k tome vegetarijanac, te mu je stalo do zaštite životinja i očuvanja prirode. Ali se zato ne libi svoje protivnike lišiti njihovih života. Enemies Closer inače označava treću zajedničku suradnju Van Dammea i redatelja Petera Hyamsa koji je zaslužan za neke od najvećih Van Dammeovih usiješnica kao što su Timecop i Sudden Death. Te čak četvrtu suradnju sa njegovim sinom, John Hyamsom koji je montirao ovaj film. Enemies Closer se poziva na onu staru “drži svoje prijatelje blizu, ali neprijatelje još bliže”, te nam donosi priču o bivšem NAYV Seal operativcu Henryu, sada čuvarom na kanadsko-američkoj granici koji se nađe oči u oči sa čovjekom imenom Clay koji mu se želi osvetiti za nešto iz prošlosti. Ali ubrzo se obojica nađu u opasnosti kada se pojavi Xander, vođa narko kartela koji zajedno sa svojim ljudima traga za pošiljkom droge koja se izgubila negdje u šumama na granici. Henry i Clay odluče privremeno zakopati ratnu jsekiru i udružiti snage kako bi izvukli živu glavu i sredili Xandera i njegove ljude.
Budžet filma iznosi 10 milijuna $, te je snimljen u ko-produkciji Kanade i SAD-a, na lokacijama u Bugarskoj. Uz Van Dammea u filmu još igraju Tom Everett ScottOrlando JonesZahary Baharov, a tu je Van Dammeov sin Kristopher Van Varenberg koji se sa ocem do sada pojavio već u 10 filmova. Film premijerno izlazi na DVD-u i Blu ray-u izlazi i u Francuskoj  04. prosinca 2013., a nešto kasnije ove godine,, točnije 30. prosinca će se također pojaviti i u Njemačkoj, također na DVD-u i Blu Ray-u. U Americi će film pak imati i limitiranu kino distribuciju koja počinje 24. siječnja 2014., a istog dana će se pojaviti i na VOD platformama.

Enemies Closer poster Enemies Closer Enemies-Closer-Exclusive-Poster-HD

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3

RADNJA

After a major shipment of drugs goes missing on the US-Canadian border, forest ranger and former Navy SEAL Henry is plunged into survival mode when the drug cartel forces him to help retrieve the downed package. Trapped in the wilderness with no communication to the outside world, Henry finds himself face to face with Clay, a man with a personal vendetta against Henry who has returned for retribution. Now, the two mortal enemies must make a choice: put aside their past and work together, or die alone at the hands of the drug runners, a ruthless gang who will stop at nothing to retrieve their lost cargo

SLIKE

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 9 10 2 3 4 5 6 7 8

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.