Avanturistički film

Zipi y Zape y el club de la canica aka Zip & Zap and the Marble Gang (2013)

Od kako je ekranizacija prve Harry Potter knjige postala veliki kino hit i prerasla u multimilijunsku filmsku franšizu od 8 nastavaka sa zaradom od preko 7 milijardi $, dječja literatura je postala iznimno privlačan materijal svim filmašima diljem svijeta. Pa smo tako već spominjali i domaće ekranizacije popularnih Hrvatskih dječjih romana kao što su Šegrt Hlapić,  Koko i duhovi ili pak Zagonetni dječak. Doduše, ni jedna od ovih ekranizacija nije, niti će zaraditi čak i 1% sume koju je zaradio Harry Potter, ali očito je da se trendovi prate i kod nas.
A trendovi se eto prate i u Španjolskoj gdje se redatelj i ko-scenarist Oskar Santos uhvatio ekranizacije popularnog dječjeg strip serijala o pustolovinama dvoje nestašnih blizanaca, Zipa i Zapa. Prvi strip o njihovim pustolovinama je objavljen čak 1947., a osmislio ga je José Escobar Saliente, a tijekom 7 desetljeća prodani su milijuni i milijuni primjeraka. A tijekom godina, Zip i Zap su zaživjeli i u video-igrama, animiranoj TV seriji Zipi y Zape iz 2003. godine, te igranom filmu Las aventuras de Zipi y Zape iz 1982.
U ovoj novoj filmskoj ekranizaciji ćemo pratiti Zipa i Zapa na njihovoj pustolovini u strogoj ljetnoj školi gdje je zabranjeno sve što je  zabavno. Kada njihove nepodopštine prijeđu van svake granice, udruže sa bandom Mramor, skupinom djece iz svojevrsnoga “pokreta otpora” koji prkose zlom ravnatelju. Bježeći pred ravnateljem, djeca završe otkrivajući misterioznu tajnu skrivenu duboko u školi što se premetne u jednu od najvećih avantura njihovih života.
Autori ove obiteljske avanture obećavaju mnogo zabave za najmlađe, te vrhunske specijalne efekte kakvih se ne bi posramio ni Hollywood. U glavnim ulogama su Javier GutiérrezÁlex AnguloClaudia VegaChristian MulasJoseba ApaolazaMarcos RuizAlberto LópezDaniel Cerezo, te mnogi drugi. Film se u Španjolskim kinima otvara 04. listopada 2013.

zipi_y_zape_y_el_club_de_la_canica_xxlg zipi_y_zape_y_el_club_de_la_canica_ver2_xxlg zipi_y_zape_y_el_club_de_la_canica_ver3_xxlg zipi_y_zape_y_el_club_de_la_canica_ver4_xxlg

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

GLAZBENI VIDEO

RADNJA

Naughty twins Zip & Zap are sent to a strict summer school where all entertainment is forbidden. Their mischief gets out of hand and they form the Marble Gang, the children’s Resistance, to defy the evil Headmaster. The children wind up uncovering a mysterious secret hidden deep within the school leading to the most wonderful adventure of their lives.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.