Akcija

Shundou (2013)

Trebate jednu “dozu” klasičnoga samurajskog filma, a ne gleda Vam se po tko zna koji put klasik The Seven Samurai jer ga već znate na pamet!? Što ona kažete na nešto novijeg datuma, ali u stilu spomenutog klasika, i njemu sličnih naslova?
To “nešto novije” je Japanska povijesna akcijska samurajska drama Shundou redatelja, scenarista, producenta i montažera, Yasuo Mikami. Mikami je inače sam u potpunosti financirao ovaj film sa budžetom od nekih 100 tisuća $. Samim time riječ je relativno niskobudžetnom filmu, ali filmu koji uspijeva uhvatiti atmosferu i izgleda tih starih samurajskih naslova. Radnja filma je smještena u 1732. godinu, eru Yoshimune Tokugawa. Zapadni Japan pati od teške gladi. Nakon tri godine patnje, činilo se kao da mir i blagostanje napokon vraća u to područje. Ali krajem se ubrzo proširi riječ da je Jyuzo Matsumiya, instruktor borbe mačevima poslan od strane šogunata da obavi neke sumnjive radnje.
U glavnim ulogama su Tamao SatouGo WakabayashiTakehiro HiraTakeo NakaharaYuki MeguroAsahi Kurizuka, te još neki. Japanska premijera filma je planirana za listopad 2013., ali konkretan datum za sada još uvijek nije potvrđen, i o njemu ćemo Vas obavijestiti naknadno.

Shundou poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

1732, in the era of Yoshimune Tokugawa. West Japan suffers from a severe famine. Three years after wards, it appeared as though calm had been restored to the domain, but there is word that Jyuzo Matsumiya, the sword fighting instructor sent by the shogunate, is taking some suspicious actions.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.