CGI

The Machine (2014)

Po svemu sudeći, Terminatrix (aka T-X) iz Terminatora 3: Rise of the Machines bi mogla dobiti dostojnu konkurenciju u obliku “Mašine” iz nadolazećeg Britanskoga SF trilera The Machine redatelj i scenarista Caradog W. James. The Machine je film o Britanskom znanstveniku Vincentu McCarthyu koji konstruira i izradi “Mašinu” – Androida sa besprijekornim fizičkim i psihičkim vještinama. Ali kada dođe do pogreške u programu i Mašina gotovo u cijelosti uništi njegov laboratorij, te umalo ubije i njega samoga, Vincent zatraži pomoć od Ave, znanstvenicu koja se specijalizirala na području umjetne inteligencije.
Možda sam se malo i zanio ovom usporedbom sa T-X iz Terminatora 3. Naime, publika i kritičari koji su imali prilike pogledati The Machine ove godine u travnju na Tribeca Film Festivalu, opisuju ga kao mračan i sofisticiran SF triler koji svoje adute prije svega polaže na likove, priču i izvrsnu atmosferu, a ne na frenetičnu akciju i bliješteće CGI efekte, iako film prema riječima mnogih, s vizualne strane izgleda fantastično. Čak su ga neki usporedili sa kultnim SF-om Blade Runner iz 1982. s kojim navodno vuče neke paralele i sličnosti.
U glavnim ulogama su Toby Stephens, mnogima vjerojatno najpoznatiji po ulozi negativca u ne baš voljenoga Bond filma Die Another Day. A tu su još i Caity LotzDenis LawsonSam HazeldineLee Nicholas HarrisSule Rimi, te mnogi, mnogi drugi. Valja još spomenuti i to da je osim projekcije na Tribeca Film Festivalu film također bio prikazan i na Fantasia Festivalu, a najavljena je i projekcija na Raindance Film Festivalu  koji će se održati u Londonu od 25. rujna do 06. listopada, te projekcija na Toronto After Dark Film Festivalu koja će se održati 21. ožujka 2014. Istoga dana film kreće i u redovnu kino distribuciju diljem Velike Britanije.

The Machine poster TheMachine_Alt1_Final_Glitchwp The Machine poster2 The Machine poster3

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

TV Spot

CLIP

RADNJA

With an impoverished world plunged into a Cold War with a new enemy, Britain’s Ministry of Defense is on the brink of developing a game-changing weapon. Lead scientist Vincent McCarthy (Toby Stephens) provides the answer with his creation, ‘The Machine’- an android with unrivalled physical and processing skills. When a programming glitch causes an early prototype to destroy his lab, McCarthy enlists artificial intelligence expert Ava (Caity Lotz) to help him harness the full potential of a truly conscious fighting machine.

SLIKE

0 1 2 3 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.