Avanturistički film

How I Live Now (2013)

Kroz povijest bilježimo dva svjetska rata. O onom prvom se previše i ne priča osim u školskim klupama, a drugi je pak uvelike obilježio povijest pa je česta tema i dan danas, bilo kroz knjige ili druge medije. A kad bi kojim slučajem izbio i treći svjetski rat (što se ponekad i čini kao poprilično moguć scenarij), taj vjerojatno ne bi samo obilježio povijest, već i izmijenio svijet kakav znamo u potpunosti. Britanska ratna triler drama How I Live Now redatelja Kevin Macdonald (potpisnik filmova The Last King of Scotland i State of Play) se bavi upravo trećim svjetskim ratom i njegovim posljedicama na pojedince, točnije junakinju filma, 15-godišnju Elizabeth.
Film je baziran na istoimenom romanu spisateljice Meg Rosoff, te nam donosi priču o djevojci Elizabeth iz New Yorka koja dođe na odmor u Englesku kod svog oca i maćehe. Elizabeth se brzo privikne na seoski život, te upozna mladića imenom Edmond u kojeg se strastveno zaljubi. Ali njihovu romansu će prekinuti Treći Svjetski Rat koji započne nuklearnim napadom na Ameriku, a okupacija uskoro započne i u Engleskoj.
U glavnoj ulozi je mlada Saoirse Ronan koja se prolsavila ulogom Hanne u istoimenom filmu. A tu su još George MacKayTom HollandAnna ChancellorCorey JohnsonSophie Ellis, te mnogi drugi. How I Live Now će premijerno biti prikazan 11. rujna 2013. u Kanadi na Toronto International Film Festivalu, a službena Britanska kino premijera je zakazana za 04. listopada 2013. U Američkim kinima će se film pojaviti od 08. studenog 2013.

Hoe I Live now poster1 Hoe I Live now poster2 Hoe I Live now poster3

IMDB

Official site

Official Facebook

TRAILER

RADNJA

An American girl on holiday in the English countryside with her family finds herself in hiding and fighting for her survival as the third world war breaks out.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.