Australija

Canopy (2013)

Ako Vam se kojim slučajem svidjela ratna drama Rescue Dawn redatelja i scenarista Wernera Herzoga, onda biste trebali dati šansu i nezavisnoj ratnoj drami Canopy redatelja i scenarista Aarona Wilsona, s obzirom da oba naslova dijele neke poveznice. Naime, Canopy, snimljen u ko-produkciji Australije i Singapura, je film o pilotu Jimu koji 1942. tijekom invazije na Japan biva srušen negdje iznad Singapurske divljine. Sam i uplašen u posve nepoznatom divljem okruženju Jim mora dati sve od sebe da izvuče živu glavu. Posve slučajno i doslovno naleti na Kineskog borca iz pokreta otpora koji se također izgubio u toj divljini. Okruženi Japanskim trupama kao i drugim opasnostima njih dvojica shvate da je njihova jedina nada za preživljavanje da si pomognu međusobno, nadilazeći pri tome jezične i kulturne razlike.
Canopy je navodno bio punih sedam godina u stadiju razvoja, a snimljen je 2010. na lokacijama u Singapuru. 2012. film je dodatno su-financiran preko portala Pozible koji služi za takozvani crowdfunding, te je dovršen u cijelosti u kolovozu 2013. Prema riječima autora, film se prije svega bavi posljedicama rata i njegovim utjecajem na čovječanstvo, te prirodom i karakternom studijom ljudi u bezizlaznoj situaciji. A obzirom da glavni junaci filma ne dijele zajednički jezik, film je snimljen gotovo bez i jednog dijaloga, pa je tako fokus više stavljen na zvukove koji ih okružuju (insekti, životinje, bombe u daljini itd.) i stvaranje atmosfere.
U glavnim ulogama su Khan ChittendenTzu-yi MoEdwina Wren, te Robert Menzies. Svjetska premijera filma će se održati 08. rujna 2013. na  Toronto International Film Festivalu u Kanadi. O službenoj kino/DVD premijeri ćemo Vas obavijestiti naknadno, dovoljno je da pratiti našu Facebook stranicu.

canopy poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

RADNJA

Singapore, February 9, 1942. The Japanese invasion is underway. Jim (Khan Chittenden), an Australian airman, wakes up dangling from a tree by his parachute strings, somewhere in the middle of a vast wilderness overrun by hostile forces. Jim must fend for himself — until he literally runs into a Singapore-Chinese resistance fighter, Seng (Mo Tzu-Yi), who has also been injured and is also lost. The men realize that their only hope of surviving lies with each other. Transcending language and culture, CANOPY is a cinematic tour de force exploring the collision of war, nature and its impact on humanity.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.