Drama

Private Peaceful (2012)

Ljubav i rat često idu ruku po ruku u filmovima. Upravo to je slučaj i sa Britanskom ratnom dramom Private Peaceful redatelja Pat O’Connor. Riječ je o adaptaciji istoimenoga romana autora Michael Morpurgo (prema čijem romanu je snimljeni War Horse) koji nam donosi priču o dva brata koji se zaljube u istu djevojku zbog čega se posvađaju. Ali kada izbije Prvi Svjetski Rat, te ih obojicu unovače, pod pritiskom rata i opasnih okolnosti, njih dvoje će se ponovno zbližiti kako bi zajedničkim snagama i preživjeli pakao rata, pa makar se morali oglušiti i na izravne naredbe svojih nadređenih.
Publika film opisuje kao priču o ljubavi, lojalnosti i žrtvi, te ga prate solidne kritike. U glavnim ulogama su Maxine PeakeJack O’ConnellRichard GriffithsFrances de la TourGeorge MacKay (igra također u nadolazećem filmu How I Live Now), te mnogi, mnogi drugi. Film je premijerno prikazan u Irskoj i Velikoj Britaniji 12. listopada 2012. U Novom Zelandu se premijera pak održala u travnju 2013. A Private Peaceful je u među vremenu već izašao i na DVD-u u Velikoj britaniji, te ga se može nabaviti za gledanje.

private-peaceful-poster private-peaceful-poster0 private-peaceful-poster1 private-peaceful-poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Private Peaceful is the classic rites of passage story of two brothers and the exuberance and pain of their teenage love for the same girl, the pressures of their feudal family life, the horrors and folly of war and the ultimate price of courage and cowardice. Reminiscent of The Boy in the Striped Pyjamas, Private Peaceful is set in the fields of Devon and the WW1 battlefields of Flanders, giving us a heart breaking glimpse of the way we once lived and still die.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.