Drama

The Rise aka Wasteland (2012)

Život nam se sastoji od odluka. Kako onih dobrih, tako i onih loših. A ponekad se dogodi da nas te loše odluke obilježe doživotno. Britanska krimi triler drama The Rise redatelja i scenarista Rowana Athalea se bavi upravo skupinom mladih ljudi (posebice jednom od njih) koji su u životu donosili loše odluke, zbog čega su neki od njih završili i u zatvoru.
The Rise je priča o Harvey Dentonu koji završi u zatvoru zbog zlonamjernog i nepravednog čina lokalnog biznismena koji ga je tamo strpao.  Po izlasku iz zatvora Harvey odluči okrenuti novi list u životu. Ponovno se ujedini sa svojom djevojkom, te udruži sa svojim najboljim prijateljima. Ali želja da se osveti osobi zbog koje je završio u zatvoru, kao i činjenica da si ne može osigurati bolju budućnost polako ga počnu kopkati, te u konačnici Harvey donese još jednu lošu odluku – odluči s društvom opljačkati a zatim i ubiti čovjeka koji ga je strpao u zatvor.
Film je još prošle godine bio prikazivan na filmskim festivalima kao npr. Toronto International Film Festivalu, International Film Festivalu Rotterdam, Newport Beach International Film Festivalu, te još nekim. Na mnogima od njih su ga popratile jako dobre kritike, a zaradio je i četiri nominacije. Publika ga pak opisuje kao priču o odanosti, prijateljstvu, ljubomori, osveti i potrazi za srećom. 
U glavnim ulogama se pojavljuju Luke TreadawayNeil MaskellTimothy SpallMatthew LewisIwan RheonVanessa KirbyGerard Kearns, te još mnogi drugi. Film se u Americi otvara 26. srpnja 2013., a u Velikoj Britaniji film izlazi na VOD platformama i iTunesima 20 rujna, a na DVD-u i Blu-Rayu izlazi desetak dana kasnije, 30 rujna.

The Rise poster The Rise poster1 The Rise poster1b The Rise poster2 The Rise poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

CLIP1

CLIP2

RADNJA

Battered, bruised and under arrest, Harvey Denton sits in a police interview room facing interrogation. Clutching a stack of eyewitness statements, Detective Inspector West has no doubt as to Harvey’s part in a foiled robbery, and his subsequent attempted murder of local businessman Steven Roper.
Denying nothing, Harvey agrees to tell his version of events in full. We take in his release from prison a month earlier, and the malevolent, unjust act that put him there. We see his emotional reunion with his sibling-like best friends, and theimmovable loyalty they have for one another. We see the rekindling of a lost love, a second chance for two people meant for each other. We see the ingenious planning of the ill-fated robbery, the amazing twist, the shocking outcome, and the real driving force behind it – retribution. What unfolds is an exhilarating, moving and hilarious story of loyalty, jealousy, friendship, revenge and the pursuit of happiness.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.