Australija

The Outlaw Michael Howe (2013)

Butch Cassidy, Bonnie & Clyde, Bill the Kid, Jesse James, ili pak John Dillinger! Svi oni imaju nekoliko zajedničkih stvari. Naime, svi redom su stvarne povijesne osobe, svi redom su bili zloglasni odmetnici, I na kraju krajeva, svi su svoje živote završili preuranjenom nasilnom smrću. Australska povijesna western drama The Outlaw Michael Howe redatelja i scenarista Brendan Cowell se bavi čovjekom kojeg možemo staviti rame uz rame sa prethodno spomenutim imena.
Kao što se može zaključiti iz naslova, riječ je o Australskom odmetniku Michaleu Howeu koji je tamo početkom 19. stoljeća na području Van Diemenove Zemlje (danas Tanzanije) predvodio bushranger bandu, tj skupinu odmetnika koji su pobjegli i spas potražili u Australskim divljinama (bush), te su pljačkali banke i kočije. Za neke je bio tek odmetnik, a za neke borac za slobodu koji se usudio suprotstaviti korumpiranoj vlasti.
U ulozi naslovnog junaka je Damon Herriman kojeg će vjerojatno prepoznati svi koji su pogledali barem prvu sezonu izvrsne TV serije Justified u kojoj on igra smušenog sitnog kriminalca Deweya Crowea. A odigrao je manju ulogu i u TV seriji Vegas, te jednu od glavnih uloga u Australskoj horror komediji 100 Bloody Acres. Osim njega tu su još Mirrah FoulkesMatt DayAmanda BishopSteve MorrisKevin MacIsaac, a gotovo ne zamjetnu cameo ulogu ima i redatelj Cowell osobno. Australska premijera filma bi se trebala održati do kraja 2013., ali kada točno još je nepoznato.

The-Outlaw-Michael-Howe poster

IMDB

TRAILER

RADNJA

In 1815 a young convict leads a wretched guerrilla army of outlaws, deserters and bushmen in open rebellion against the morally corrupt government on the notorious prison settlement of Van Diemen’s Land. As their numbers grow by the day, Michael Howe’s gang threaten to overrun the colony. An epic story of love and betrayal, The Outlaw Michael Howe will chronicle the astonishing true story of the man who pushed Australia to the brink of civil war.

SLIKE

1 2 3 4

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.