Akcija

Last Days on Mars (2013)

Zadnji put kada su Amerikanci išli raditi filmove koji se odvijaju na Marsu, Red Planet i Mission to Mars, nisu se baš proslavili jer su oba naslova ispala poprilično loša (posebice ovaj drugi). A ni John Carter, unatoč tome što je bio generalno bolji film od prethodna dva, te daleko zabavniji, nije pošao baš najbolje. Možda će britanci, točnije britanski redatelj Ruairi Robinson imati više sreće sa svojim SF trilerom Last Days on Mars.
Robinsonu je ovo inače prvi dugometražni uradak nakon nekoliko kratkih filmova od kojih svakako valja izdvojiti naslov BlinkyTM aka Bad Robot iz 2011. kojim je nekako najviše zapeo za oko javnosti, što mu je u konačnici najvjerojatnije i “priskrbilo” gažu na ovom filmu. Inače, BlinkyTM možete pogledati u našoj rubrici Online Kino.
Last Days on Mars, baziran na kratkoj priči Sydney J. Boundsa, je film o skupini astronauta istraživača koji tijekom zadnjih dana prikupljanja uzoraka sa Marsu pronađu fosilizirane dokaze o postojanju bakterija. Jedan od njih koji je ujedno i došao do tog otkrića, ne želeći da ekipa pokupi slavu za njegovo otkriće, prekrši zapovijed te se uputi na neovlaštenog ekspediciju da prikupi više uzoraka. Ali rutinsko iskapanje se pretvara u katastrofu kada padne u duboku pukotinu te umalo pogine.  Njegovi kolege ga uspiju spasiti, ali ubrzo se među njima proširi zaraza, te se ispostavi da bakterija koju su pronašli i nije u potpunosti fosilizirana.
U glavnim ulogama su Liev SchreiberRomola GaraiElias KoteasOlivia WilliamsJohnny HarrisTom CullenYusra Warsama, te Bosanski glumac Goran Kostić. Film je premijerno prikazan u svibnju 2013. na Cannes Film Festivalu gdje su ga popratile solidne kritike. Službena britanska kino premijera je zakazana za 19. rujna 2013., a u Amerikim kinima će film igrati u limitiranoj distribuciji od 06. prosinca 2013.

Last days on Mars poster The-Last-Days-on-Mars-Poster-2 The-Last-Days-on-Mars-Poster-3

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

On the last day of the first manned mission to Mars, a crew member of Tantalus Base believes he has made an astounding discovery – fossilized evidence of bacterial life. Unwilling to let the relief crew claim all the glory, he disobeys orders to pack up and goes out on an unauthorized expedition to collect further samples. But a routine excavation turns to disaster when the porous ground collapses, and he falls into a deep crevice and near certain death. His devastated colleagues attempt to recover his body. However, when another vanishes they start to suspect that the life-form they have discovered is not yet dead. As the group begins to fall apart it seems their only hope is the imminent arrival of the relief ship Aurora.

SLIKE

1 2 3 4

 

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.