Biografski film

Blue Caprice (2013)

Sudeći po statističkim podacima, u Americi se godišnje dogodi i nekoliko desetaka tisuća ubojstava. Što će reći, to je skoro pa Američka svakodnevnica. Ali neka od th ubojstava ipak uspijevaju šokirati javnost više od ostalih, i na žalost uspijevao doći u centar pažnje, bilo zbog okrutnonsti ili bizarnosti tih ubojstava. Takav je slučaj bio i sa famoznim masovnim ubojstvima 2002. godine u Marylandu u Washingtonu i Virgini (takozvani Beltway sniper attacks), kada je u razdoblju od tri tjedna dvojac John Allen Muhammad i Lee Boyd Malvo ispalniranim i kordiniranim snajperskim napadima nasumično ubio 10-ero ljudi, te ranio još troje.
Policija je s početka sumnjala da je riječ o jednom čovjeku, prvotno identificiranom kao bijelcu sa najvjerojatnije vojnim iskustvom koji vjerojatno “operira” iz kombija ili kamiona. Ali ispostavilo se da se radilo o dvoje afroamerikanaca od kojih je jedan pucao iz prtljažnika plavog Caprice-a, a drugi je vozio spomenuti automobil. Oboje su uhićeni ubrzo nakon tih nemilih događaja, te je 2003. Muhammad osuđen na smrtnu kaznu koja je izvršena 2009, a Malvo je pak bio osuđen na šest uzastopnih doživotnih kazni bez mogućnosti pomilovanja.
Nezavisna krimi triler drama Blue Caprice redatelja Alexandre Moors se bavi tim nemilim događajem, te nam donosi zakulisnu priču o tome kako se spomenuti dvojac pripremao za svoja zlodjela, te koji su bili njihovi motivi za to. U glavnim ulogama su Isaiah WashingtonTequan Richmond, a ostatak glumačke ekipe čine Joey Lauren Adams, Tim Blake Nelson,
Leo Fitzpatrick, Al Sapienza, Cassandra Freeman, te mnogi drugi. Blue Caprice je premijerno prikazan u siječnju ove godine na Sundance Film Festivalu, a nakon toga je bio još prikazan u sklopu Maine International Film Festivala i Deauville Film Festivala. Premijera u New Yorku se održala 13. rujna 2013., a 20-.rujna film izlazi i na VOD platformama. Do kraja rujna će također biti prikazan i na Rio de Janeiro International Film Festivalu u Brazilu.

Blue-caprice-poster-01 Blue-caprice-poster-02

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

CLIP

RADNJA

SLIKE

1 3 4 iw_06_Isaiah Washington.jpg 6 7 8 2

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.