Akcija

Guardian (2013)

Kada spominjemo žene u akcijskim filmovima, tj. akcijske heroine, onda nam obično prvo na pamet padnu Linda Hamilton, odnosno Sarah Connor iz filma Terminator 2: Judgment Day, ili pak Sigourney Weaver, odnosno Ellen Ripley (prvenstveno) iz Aliena i Aliensa. U novije vrijeme su to pak Milla Jovovich i njezin Resident Evil serijal, ili Kate Beckinsale sa svojim Underworld serijalom. A svi (manje više) na žalost pamtimo i Charlieve Anđele koji su čak uspijeli dobiti i nastavak!!
Ali iz Inodnezije nam stižu tri heroine koje su jednako vješte sa vatrenim oružjem kao i u borbi prsa o prsa. One su junakinje Indonezijskog akcijskog trilera Guardian redatelja i scenarista Helfi C.H. Kardit. Guardian je film o Sari koja nakon što joj ubiju muža odluči natjerati kćer na tečaj samoobrane kako bi naučila borilačke vještine koje inače prezire. Kada 10 godina kasnije ubojita fajterica i ubojica imenom Paquita izađe iz zatvora u koji je dospjela zahvaljujući Sarinom mužu, odluči se osvetiti Sari i njezinoj kćerki. Sara se prvo obrati za pomoć suprugovom prijatelju, kapetanu Ronu. Ali kada on bude u nemogućnosti da im pomogne, njih dvije se same odluče suprotsatviti Paquiti i njezinoj bandi.
Budžet filma iznbosi svega milijuna $, ali to ne znači da nas ne očekuje pravi “spektakl u malom”. Naime, redatelj Kardit, kojem je ovo inače 19. film u karijeri, napominje kako je za potrebe mnogobrojnih akcijskih scena u samo 25 dana snimanja razbijeno oko 9 automobila, a do kraja snimanja bi ih mogli razbiti još nekoliko. Također je napomenuo kako je njegova ideja bila snimiti brz i žestok akcijski film u maniri Bourne filmova, samo sa ženskim junakinjama.
A te junakinje glume Dominique Agisca Diyose, Kimmy Jayanti, te američka glumica Sarah Carter koju ste imali prilike gledati u filmovima Final Destination 2, DOA: Dead or Alive, ili pak popularnoj TV seriji “Falling Skies” . A društvo im još pravi i Tio Pakusodewo. Na žalost još nije poznato kada će Guardian izaći, zna se samo da će to biti 2014. Pa ćemo Vas o tom detalju obavijestiti naknadno putem naše FB stranice.

Guardian poster1 Guardian poster2 Guardian poster5 Guardian poster

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3

RADNJA

After Wisnu got killed in his own house, his wife Sarah urge their daughter Marsya to train martial art which she despise. Until the day Paquita and her gang come to hunt them. Sarah ask for help from her dead husband best friend in the force, Captain Roy, who later found out they also hunted by the men who work for a guy name Oscar. as the story unfold they’ll soon figure out what underlie this hunt in the first place.

SLIKE

0 0b 0c 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.