Akcija

Commitment aka The Alumni (2013)

Sjećate li se filma Little Nikita iz 1988.? O maldiću koji saznaje da su njegovi roditelji zapravo prikriveni Sovjetski agenti koji žive u Americi, takozvani spavači, pa se zbog toga i sam nađe pod istragom FBI-a, ali i Ruskog ubojice koji želi eliminirati njegove roditelje. Korejska akcijska triler drama Commitment redatelja debitanta Hong-soo Park bi se na neki način mogla usprediti sa spomneutim naslovom iz 88. Naime, Commitment (poznat još i pod naslovom The Alumni) je film o mladiću Myung-hoonu iz Sjeverne Koreje koji da bi zaštitio svoju mlađu sestru nakon što mu oca uhvate u neuspješnoj šijunskoj misji, i sam pristane biti prikriveni agent, te se infiltrira u Južnu Koreju hineći da je tek obićan tinejdžer. Myung tamo krene u gimnaziju, upozna djevojku, i sve se čini kao posve normalan život. Ali kada Južnokorejske vlasti razotkriju njegov stvarni identitet, a njegova vlada pak pošalje  ubojicu da ga eliminira, Myung će se naći u nezavisnoj situaciji.
U glavnoj ulozi je Seung Hyun Choi, inače poznati Korejski hip hop izvođač, i frontmen grup Big Bang koji se valja po uzoru svojih kolega sa zapava (npr. Justina Timberlakea) odlučio okušati i u glumačkim vodama. Uz njega, u filmu još igraju Ye-ri Han, Sung Ha Jo, Yoo-Jeong Kim, Je-mun Yun, te mnogi drugi. Korejska premijera je zakazana za 06. studeni 2013., a Singapurska premijera za 28. studeni 2013.

Commitment poster Commitment poster2 Commitment poster3 Commitment_-_Korean_Movie-p1

IMDB

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3

RADNJA

After his father’s botched espionage mission, North Korean Myung-hoon and his young sister Hye-in are sent to a labor prison camp. In order to save his sister’s life, Myung-hoon volunteers to become a spy and infiltrates the South as a teenage defector. While attending high school in the South, he meets another girl named Hye-in, and rescues her when she comes under attack. South Korean Intelligence soon discover Myung-hoon’s activities and begin tracking him, all the while his own government sends a vicious assassin to eliminate him.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.