Drama

Mindscape (2013)

Kao što već znate, psiholozi se na neki način bave ljudskim umom. Tj., bave se problematičnim osobama koje su obično doživjele neku traumu koja ih promjeni ili sputava na onaj ili ovaj način. Pa oni kroz razgovore i terapije nekako pokušavaju prodrijeti u um dotičnih osoba ne bi li dokučili gdje leži problem, i kako ga riješiti. Možda kada bi mogli uistinu putem svijesti ući direktno u um svojih pacijenata, bi i lakše mogli rješavati te probleme. A možda i ne bi ako je suditi prema događajima iz Nezavisnog misterioznog trilera Mindscape u kojem pratimo psihologa koji ima mogućnost da uće u tuđa sjećanja.
Naime, John je vrhunski psiholog koji ima mentalnu sposobnost da svojim pacijentima uđe u sjećanja i tako dođe do srži njihovih problema. Ali kada se uhvati u koštac sa umom briljantne ali problematične šesnaestogodišnjakinje kako bi se utvrdilo je li ona je sociopat ili žrtva traume, John će shvatiti da je zaglibio preduboko. Redatelj Jorge Dorado je objasnio kako su mu inspiracija za Mindscape bili naslovi kao što su Vertigo i Chinatown, a glavni glumac Mark Strong je izjavio kako je Mindscape zapravo klasična detektivska priča sa tek nešto malo SF elemenata. Uz Stronga u filmu još igraju Brian Cox i Taissa Farmiga (mlađa sestra glumice Vera Farmiga). A tu su još Indira Varma, Noah Taylor, Saskia Reeves, te mnogi drugi. Mindscape će svoju premijeru imati 13. listopada 2013. na Sitges Film Festivalu, a službena Španjolska premijera je zakazana za 31. listopada 2013.

Mindscape_xlg Mindscape_xlg2

IMDB

TRAILER

RADNJA

A man with the ability to enter peoples’ memories takes on the case of a brilliant, troubled sixteen-year-old girl to determine whether she is a sociopath or a victim of trauma.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.