Akcija

Kill Buljo 2 (2013)

Kada snimite film koji se premetne u veliki hit, onda postoje velike mogućnosti da osim što će taj film dobiti nastavak, će ujedno na neki način utjecati i na druge filmaše i posluži im kao inspiracija za nešto njihovo. Kao što je opće poznato, Quentin Tarantino je za sve svoje filmove inspiraciju vukao iz drugih već postojećih naslova. Činio je to javno, i bez ikakve zadrške, zbog čega ga mnogi često optužuju da je tek obični copycat. Ali bez obzira na to, Tarantino sve svoje filmove uspio učiniti drugačijima, sebi svojstvenima i prepoznatljivim, pa je tako s vremenom i on sam je postao inspiracija drugim filmašima.
Tako je 2007. inspiriran Tarantinovim filmom Kill Bill: Vol. 1, Norveški redatelj, scenarist i producent Tommy Wirkola snimio Norvešku parodiju Kill Buljo: The Movie. Bio je to niskobudžetni otkačen, blesav, bezobrazan i politički totalno nekorektan film koji je Wirkola “bacio” pred oči javnosti, a kao što znao, on je svoj položaj kasnije učvrstio filmom Dead Snow te veoma brzo našao posao Hollywoodu režiravši film Hansel & Gretel: Witch Hunters. Ali čini se da nije zaboravio rodnu grudu jer trenutačno radi na nastavku filma Dead Snow, Dead Snow 2. Ali o tom, po tom, vratimo se mi na Bulju.
Kill Buljo: The Movie je u veoma kratkom razdoblju postao svojevrsni kult uradak u određenim krugovima, a svakako je pomogla i činjenica da je film bio hit na kino blagajnama, te da se svidio samo Tarantinu koji ga je pohvalio, pa tako Buljo ove godine dobiva i nastavak, Kill Buljo 2! Kako to priliči nastavcima, tako je i Kill Buljo 2, bezobrazniji, (navodno) smješniji, sa više akcije, boljom pričom, snimljen sa većim budžetom i ovaj puta sa pravim glumcima, te na “raskošnim” lokacijama. Pod te “raskošne” lokacije bi smo mogli navesti Tajland gdje je film jednim dijelom snimljen. Režiju ovaj puta ne potpisuje Wirkola, iako je ostao vezan uz nastavak kao scenarist, producent i jedna od glavnih glumaca. U redateljsku stolicu se ovaj puta zavalio Vegar Hoel koji je inače glumio u manje-više svim Wirkolovim filmovima.
U nastavku pratimo glavnog junaka Jompa Tormanna na njegovom putu na Tajland kako bi se tamo osvetio odgovornima za smrt krda njegovih sobova. Osim što parodira Kill Bill, Kill Buljo 2 parodira i mnoge druge poznate filmove kao npr. Star WarsStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceIron ManCliffhangerThe Usual Suspects itd. Osim Wirkola, svoju (glavnu) ulogu iz prvog filma ponavlja i Stig Frode Henriksen, a tu su još Ingrid Bolsø BerdalEwa Da CruzChristian RubeckJeppe Beck LaursenDaniel Berge Halvorsen,  a jednu od uloga igra i redatelj Hoel osobno. Kill Buljo 2 će u Norveškoj biti prikazan premijerno 20. prosinca 2013.

Kill Buljo 2 poster1 Kill Buljo 2 poster2 Kill Buljo 2 poster3

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

RADNJA

The more lucky and stupid than dreaded Jompa Tormann is back, more than five years after the vengeance he was behind after his marriage was massacred. Jompa has to go to Thailand where everything is hotter, bloodier and better than in the cold plains of Lappland. Only the humor is worse than five years ago.

SLIKE

0 0a 0b 0c 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.