Akcija

The Raid 2: Berandal (2014)

Tamo negdje 2011. Gareth Evans je napisao scenarij za film Berandal, veliku gangstersku/akcijsku priču koja se radnjom proteže kroz nekoliko godina. No, stvari su zapele na financiranju jer je priča sama po sebi bila preskupa za ekranizaciju, pa je Berandal završio u ladici, a Evans se je brže bolje bacio na pisanje drugog scenarija koji će financijski biti jeftiniji za izvesti. Ono što je nastalo iz toga je The Raid – jedan od najboljih akcijskih filmova 2012., ali također i jedan od najboljih filmova žanra unazad 10 (a možda i više) godina.
Bio je to brutalan, žestok i nasilan Indonezijski akcijski film brzog ritma i veoma jednostavne Die Hardovske premise o skupini specijalaca koji kreću izvršiti raciju i uhvatiti narko bossa koji je smješten na vrhu stambenog nebodera. Ali situacija ubrzo izmakne kontroli jer ih dočekaju horde kriminalaca i narkomana koji po bossovoj zapovijedi srede skoro pa sve specijalce sem jednog koji se nekako uspio probiti do vrha nebodera, privesti zadatak kraju i izvuči živu glavu. Sve to samo da bi otkrio da iza svega stoje ljudi na nekim većim i važnijim pozicijama.
Film je blago rečeno bio hit. Od premijernog prikazivanja na Toronto International Film Festivalu, pa preko Sundance Film Festivala, Stockholm International Film Festivala, te mnogih, mnogih drugih, pa sve do premijera u svim većim zemljama svijeta, pozitivne kritike su doslovno frcale na sve strane! Obožavala ga je kritika, a Boga mi, obožavala ga je i publika! A da ne govorimo o tome da je film nešto i zaradio…kako i ne bi kad je koštao svega milijun i 100 tisuća $.
Ubrzo nakon toga producenti su dali zeleno svijetlo za ekranizaciju Berandala koji je sada postao The Raid 2: Berandal, a redatelj i scenarist Gareth Evans se “bacio” u produkciju koja je trajala punih osam (još jednom, osam) mjeseci!! Točnije od siječnja do kolovoza, čime Raid 2 može posramiti i neke od najvećih i najskupljih Hollywoodskih blockbustera koji se obično snimaju između 4-6 mjeseci. Radnja nastavka se nastavlja dva sata nakon događaja iz prvog filma, te se provlači kroz tri godine i uključuje mnogobrojne nove likove, od korumpiranih policajaca, preko Japanskih mafijaša, pa do šarolikih ubojica jednako šarolikih nadimaka kao npr. Baseball Guy ili Hammer Girl.
Očekivanja od nastavka su itekako velika, ali po svemu sudeći ta očekivanja bi uistinu mogla biti ispunjena. Prema riječima samog redatelja film bi trebao trajati malo preko dva sata od toga će oko 45 minuta biti isključivo akcija. A osim akcije publika će ovaj puta imati prilike vidjeti i malo više detalja iz privatnog života glavnoj junaka Rame kojeg i ovaj puta igra Indonezijska borilačka senzacija Iko Uwais. A osim Uwaisa u nastavku će se pojaviti i Yayan Ruhian koji je u originalu igrao glavnog negativca Mad Doga. Ali ne bojte se, nije Mad Dog uskrsnuo iz mrtvih, niti Ruhian igra brata blizanca spomenutog lika, već će igrati posve novi lik, jednog od nekolicine ubojica. A da publika ne bi ostala zbunjena, izgled mu je ovaj puta malo izmijenjen. A osim što će opet glumiti Ruhian je opet i koreograf svih borilačkih sekvenci u filmu. A obzirom na to kakav vraški dobar posao je napravio u prvom filmu, nit ne sumnjamo da će isto ponoviti i u nastavku.
Osim spomenute dvojce, još jedan glumac iz prvog filma će se pojaviti u nastavku. A to je Donny Alamsyah koji je u originalu igrao Raminog brata Andia, te mu pomogao da preživi neboder. Osim njih tu su još Tio PakusodewoRyûhei MatsudaKazuki KitamuraJulie EstelleKen’ichi EndôMarsha TimothyCecep Arif RahmanAlex Abbad, te Mathias Muchus.
Kao što već možda znate, u najavi je i Američki remake prvog filma, ali i još jedan završni, treći nastavak originalnoga Raid serijala. Ali o tom po tom. Za sada ćemo vam još samo reći to kako će The Raid 2: Berandal u Americi  biti premijerno prikazan 28. ožujka 2014. a u velikoj britaniji 11. travnja 2014. Mi se pak iskreno nadamo da će The Raid 2: Berandal pronaći svoje mjesto na programu nadolazećeg Fantastic Zagreb Festivala 2014., baš kao što je to 2012. bio slučaj sa prvim filmom.

The Raid 2 poster raid_two_berandal_xlg The Raid 2 poster1 The Raid 2 poster2 The Raid 2 poster3 The Raid 2 poster2 The Raid 2 poster3 The Raid 2 poster4 The Raid 2 poster5 The Raid 2 poster6 The Raid 2 poster7 The Raid 2 poster8 The Raid 2 poster9 The Raid 2 poster10 The Raid 2 poster11 The Raid 2 poster12 The Raid 2 poster13 The Raid 2 poster14 The Raid 2 poster4 The Raid 2 UK poster

IMDB

Official site (AUSTRALIJA)

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3 AUSTRALIJA

TRAILER5 UK

TRAILER6

TV Spot

CLIP

Behind the Scenes1

Behind the Scenes2

RADNJA

Picking up right where the first film ends, The Raid 2 follows Rama (Uwais) as he goes undercover and infiltrates the ranks of a ruthless Jakarta crime syndicate in order to protect his family and uncover the corruption in his own police force.

SLIKA

0 kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru 0 0b 0c 0d 0e 0f 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 1 2 3 4 5 kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

10 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.