Australija

Convict (2014)

I dok u našim zavorima neki poput Sanadera  i njemu sličnih uživaju sve moguće pogodnosti kako bi im boravak u zatvoru bio što ugodniji, te im je bolje u zatvoru nego 80% Hrvata van zatvora, u mnogim drugim zemljama boravak u zatvoru baš i nije mačji kašalj. A to je na svojoj koži iskusio junak Australske nezavisne zatvorske triler drame Convict redateljskog dvojica Davida Fielda i Georgea Basha koji je ujedno i scenarist filma.
Convict je priča o Rayu koji završi u jednom od najopasnijih Australskih zatvora  na odsluženju 18-mjesečne kazne zbog ubojstva bez predumišljaja jer je branio svoju zaručnicu. Ali već od prvog dana odsluženja kazne Ray se nađe na piku zatvorskog upravitelja koji je spreman učiniti baš sve da ga slomi. Ray će morati naučiti kako se ponašati u zatvoru, kome vjerovati a kome ne kako bi uspio preživjeti, izaći i ponovno vidjeti svoju zaručnicu.
Film je snimljen sa budžetom od svega 1.5 milijuna Australskih $, a u ulozi upravitelja se našao jedan redatelj David Field, dok se u ulozi Raya našao drugi redatelj, George Basha. Osim njih dvojice u filmu se još pojavljuju David RobertsRichard GreenStephen AndertonMillie Rose Heywood, te mnogi drugi. Convict će svoju Australsku premijeru imati 21. siječnja 2014.

convict-poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

Set in the dark and old Parramatta prison built by the original convicts our lead character Ray a war veteran finds himself serving 18 months for manslaughter after defending his fiance. He soon realizes that the prison boss has it in for him and does everything possible to break Ray even going after his fiance. He has to learn how to navigate his way around the internal politics and turf wars that exist and find a way to make it through to see his fiance again.

SLIKE

0 0b 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.