Akcija

FPS – First Person Shooter (2013)

Igrate li video-igre? Naravno da igrate, rijetko tko ih ne igra danas. Ja osobno ih igram povremeno, koliko mi slobodno vrijeme dopušta, a među dražim žanrovima su mi uglavnom akcijske igre, posebice FPS (First Person Shooter) igre, te one iz trećeg lica. Među draže naslove bih svakako svrstao Hitman serija, Max Payne serijal, Killzone serijal, Call of Duty serijal, te još mnoge druge, ali nećemo sad duljiti.
Vjerume da su mnogi od Vas odrasli primjerice na  Doom-u, Duke Nukem-u i(li) Half-Life-u. Upravo te igre su na neki način i ustoličile FPS kao žanr, i utjecale na njegov daljnji razvoj. A također su i obilježile djetinjstvo generacije ljudi koji su odrasli na njima. Među njima je i Njemački filmaš Andreas Tom, redatelj i scenarist nadolazećeg akcijskog horror filma FPS: First Person Shooter. Upravo taj film je prema njegovim riječima nastao kao svojevrsna posveta njegovim dvjema strastima iz djetinjstva, FPS igrama i horror žanru.
Radnja filma je veoma jednostavna, po uzoru na spomenute igre, te govori o liku koji se budi u svom stanu, ali nigdje ne može pronaći svoju ženu. Uto na vijestima jave kako je u obližnjoj bolnici izbila nepoznata epidemija koja ljude pretvara u krvožedna bića. Problem je tim veći jer baš u toj bolnici radi njegova žena Linda koja je još k tome trudna. Pa iako je na snazi zabrana kretanja, glavni junak se uputu prema bolnici vođen samo jednom mišlju – da pronađe Lindu.
Pa iako je FPS prema riječima samog redatelj daleko od Hollywoodskog filma, te se zapravo radi o poprilično niskobudžetnom naslovu, u njega je ipak uloženo mnogo strasti. Ekranizacija Doom-a iz 2005. baš i nije ispunila potencijal FPS žanra, a opičeni spot za stvar “Bad Motherfucker” grupe Biting Elbows, baš kao i prequel te stvari The Stampede nam je dokazao da se potencijal itekako može iskoristiti te da može izgledati impresivno. Nadajmo se da će Tom iskoristiti u svom filmu barem dio tog potencijala, tj. da će njegov filma biti barem upola impresivan i zabavan kao spomenuti spot.
Još nije poznato kada će FPS izaći i u kom formatu. možemo samo pretpostaviti da će se to dogoditi tijekom 2014., a o točnom datumu ćemo vas naknadno obavijestiti.

FPS poster FPS poster FPS poster2 FPS poster3 FPS poster4

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

TRAILER

RADNJA

You wake. Your wife Linda is not in the house. Where is she? The TV is on. Special announcement in the news: a plague is spreading. The origin of it is an old hospital. Your wife works there. Keep a biological notice, nobody is allowed to leave his house. If you’re traveling, you should go directly to your home. Be sure to close doors and windows. If you must boiling the water before drinking. Those with symptoms of nausea, dizziness and disorientation, should be addressed to the station nearest medical quarantine. But you leave the house with determination and go to hospital. One thought in your head: your pregnant wife.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 2 3 4

4 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.