Akcija

Hot Bath an’ a Stiff Drink (2013)

Da Vas pitam kada ste zadnji put gledali neki zbilja dobar western? Pri tome ne mislim na ponavljanje gradiva u obliku nekog western klasika poput The Good, the Bad and the UglyUnforgiven ili nešto treće. Ciljam isključivo baš na western snimljen unazad 10-ak godina. Vjerujem da će mnogi reći Django Unchained ili čak The Lone Ranger, ili pak True Grit i 3:10 to Yuma. Slažem se, sve redom manje više dobri/solidni filmovi, iako meni osobno je jedan od posijedjelih zbilja izvrsnih western naslova bio Appaloosa, redateljski uradak Eda Harrisa iz 2008. A svidio mi se i Cowboys & Aliens, ali to je daleko od klasičnoga westerna pa ga ne treba niti spominjati previše.
Niskobudžetni western Hot Bath an’ a Stiff Drink redatelja, scenarista i producenta Matthewa Gratznera se zasigurno neće smjestiti među te bolje novije western naslove i neće ništa promjeniti u žanru, ali mogao bi možda zainteresirati poklonike žanra. Priča je to o dva brata blizanca Vinceu i Tomu koji se razdvoje u djetinjstvu. Mnogo godina kasnije jedan se našao na strani zakona u “ulozi” šerifa, a drugi se našao na suprotnoj strani zakona, u “ulozi” bandita. Kada ljudi počinju zamjenjivati šerifa za bandita, ovaj je primoran krenuti u lov na svog brata kao bi ga uhvatio i maknuo sumnju sa svog imena.
Zanimljivo redatelju Matthewu Gratzneru je ovo prvi dugometražni uradak u karijeri, a inače je do sada radio kao supervizor vizualnih efekata na viskobudžetnim naslovima kao što su A Good Day to Die HardMission: Impossible – Ghost ProtocolReal SteelShutter IslandThe Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, te mnogi drugi. Na svoju žalost, svoj dugometražni redateljski debi je bio primoran snimiti sa iznimno limitiranim budžetom tako da vizualnih efekata baš i nema pretjerano. U dvostrukoj ulozi bandita i šerifa se našao Jeffery Patterson, a tu su još Timothy V. MurphyMirelly TaylorRonnie Gene BlevinsGrainger Hines, William Shockley, te Rex Linn.
Pa iako još uvijek nije poznato kada će film izaći (održala se tek jedna projekcija 22. kolovoza 2013. u Kinu Fox Tucson), u najavi je već i nastavak u kojem će se navodno pridružiti Frankie Muniz i Robert Patrick. Ali o tome kao i o službenoj (DVD) premijeri ovoga naslova će te biti naknadno obaviješteni.

Hot Bath an' a Stiff Drink poster Hot Bath an' a Stiff Drink poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

RADNJA

In 1863, after seeing their mother and father massacred by a rough group of outlaws, two 10-year old identical twin brothers, Vance and Tom Dillinger, are separated when Tom is kidnapped by the outlaws.  The two meet again in 1893 after 30-years.  Vance Dillinger is now a U.S. Marshal, while Tom “Lucky” Dillinger is a wanted bandit with a bounty on his head.  A robbery gone wrong allows the identity of Lucky to be exposed, sending Vance and his posse on the trail to capture Lucky and his gang.  A chance discovery unveils information that the killer of the Dillinger parents is still alive, leading Lucky on a ruthless quest for revenge, as Vance struggles between feelings of retribution and upholding the honor of legal justice.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.