Akcija

Born of War (2013)

Naslov ovog filma bi neke možda moga navesti na pomisao da je riječ o novom filmu Stevena Seagala. No to nije slučaj jer Born of War je Britanska akcijska triler drama redateljice i ko-scenaristice Vicky Jewson. Doduše, mogli bi smo izvući jednu poveznicu sa Seagalom, a to je tema filma – osveta.
Naime, Born of War je priča o mladoj djevojci Mini kojoj jednoga dana u kuću upadnu nepoznati ljudi koji ubiju njezine roditelje. Mina ubrzo nakon toga otkiva da ona nije tko misli da je, te da je njezin pravi otac je nemilosrdni Afganistanski vojni zapovjednik s kojim je njezina majka jednom imala aferu, a koji ju sada želi nazad. Kada Mina shvati da od sakrivanja nema koristi, odluči krenuti za svojim biološkim ocem i osvetiti smrt svoje majke i očuha. Ali prije svega, mora se pripremiti fizički i psihički, te se naoružati sa dovoljno streljiva, a u tome će joj pomoći Simon, bivši operativac.
Uloga operativca se čini kao savršena za Seagala, zar ne!? No, tu ulogu je ipak odigrao James Frain, dok je ulogu Mine odigrala Sofia Black-D’Elia. Ostatak glumačke ekipe čine Joey AnsahMichael BrandonLydia LeonardLisa KayMichael Maloney, te još mnogi drugi. Film je snimljen sam budžetom od 5 milijuna $ na lokacijama u Velikoj Britaniji, Maroku, i Jordanu, a autor ga opisuje kao spoj Jasona Bournea i Run Lola Run. Premijera filma bi se navodno trebala održati 08. veljače 2014. u Njemačkoj, u Berlinu. O drugim naknadnim datumima ćemo vas obavijestiti.

Born of War poster Born of War poster2

IMDB

Official site

TRAILER

RADNJA

A brutal home invasion turns teenager MINA’s life upside down. Her parents murdered and the stunning discovery that she isn’t who she thinks she is. Mina’s real father is a ruthless Afghan warlord her mother once had an affair with and now he wants her back. When hiding proves futile, Mina decides there’s only one course of action left. Go after her father and take revenge. But first, she must prepare herself physically, mentally and with enough ammunition to take out an army.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

 

4 replies »

  1. Kako to da nisi ništa i nigdje spomenuo Walkera???ipak je bio inovacija i ikona žanra, iako ga ne možemo nazvati samo akcijski…šteta

  2. Ma slažem se da je zaslužio…ali kao što rekoh, za neki dobar in memoriam osvrt treba malo vremena, a ja ga sad baš nemam, a ne bi htio neš ofrlje napisati..

    Možda će Deckard neš za svoj kutak složiti…vidit ćemo…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.