Argentina

Séptimo aka The 7th Floor (2013)

Statistika kaže da u Hrvatskoj svake godine nestane oko 700 djece, a sa ulaskom u EU taj broj bi se mogao i povećati. Primjerice samo unazad dva tjedan je u hrvatskoj nestalo 17 osoba, od toga  ih je deset bilo maloljetno. Na žalost, koliko god to grozno zvučalo, većinu nas ovakve statistike “na papiru” i ne diraju previše jer svi manje više razmišljamo na način “da to se meni neće dogoditi”. Ali što ako se dogodi!? Što bi ste Vi učinili u tom trenutku? Naravno, teško se ovako staviti u takvu hipotetsku situaciju i ponuditi odgovor na takvo pitanje, ali vrlo je vjerojatno da bi poput svih dobrih roditelja dali sve od sebe da pronađete svoje dijete. Tim više ako Vam ono nestane takoreći pred nosom, kao što se to dogodi junaku triler drame Séptimo aka The 7th Floor.
Séptimo aka The 7th Floor je triler drama redatelja i ko-scenarista Patxia Amezcua snimljena u ko-produkciji Španjolske i Argentine. Priča je to o Marcelu, ocu dvoje djece koji baš kao i svakoga dana odlazi na posao iz svog stana na 7. katu, zajedno sa djecom koju usput namjerava odvesti u školu. Djeca se malo požure te se sjure niz stepenice ostavljajući oca iza sebe. Kada se Marcelo napokon spusti u prizemlje shvati da djece nigdje nema te da su nestala, i to najvjerojatnije unutar zgrade, između prizemlja i 7. kata. Marcelo krene u očajničku potragu za djecom, kat po kat, stan po stan.
U glavnim ulogama se pojavljuju Ricardo DarínBelén RuedaLuis ZiembrowskiOsvaldo SantoroGuillermo Arengo, te Jorge D’Elía. Argentinska premijera filma se održala 05. rujna 2013., dok je u Španjolskoj film premijerno prikazan 08. studenoga 2013. U sitom mjesecu se film otvorio i u Čileu.

Séptimo poster Séptimo poster2 Séptimo poster3 Séptimo poster4 Séptimo poster5

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

RADNJA

A day like any other, Marcelo leaves his ex’s apartment, number 7-E, to take his kids to school. The kids challenge him to game of “see who gets there first”. They’ll go down the stairs and as he reaches the first floor, he realizes that there’s no sign of the kids. They have disappeared inside the building. It is then that Marcelo begins his desperate search to find his kids.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.