Akcija

Død Snø 2 aka Dead Snow: Red vs. Dead (2014)

Tko kaže da te tamo neki niskobudžetni trash uradak ne može lansirati u Hollywood!? Pogledajte samo slučaj Norveškog redatelja Tommya Wirkola! Čovjek je započeo karijeru upravo takvim niskobudžetnim trash naslovima kao što su Kill Buljo: The Movie 2007. i Død snø 2009. A onda se ovaj potonji naslov u veoma kratkom razdoblju prometnuo u kultni film, osvojio kritičare i publiku, te je Wirkola brže bolje lansirao u Hollywood gdje je ove godine režirao i svoj prvi viskobudžetni film, akcijski horrorac Hansel & Gretel: Witch Hunters.
Ali Wirkola nije zaboravio svoje korijene i film koji ga je proslavio, pa ćemo tako 2014. gledati i nastavak, Død Snø 2 kojeg je također napisao i režirao Wirkola. Død Snø 2 se nastavlja direktno na prvi film, te pratimo glavnoj junaka Martina, jedinog preživjelog iz prvog filma koji se budi u bolnici i sazna da su mu prišili ruku jednog od zombie nacista, te da se borba protiv zombie nacista nastavlja. A u tome će mu pomoći američka skupina zombie ubojica, ali i njegova nova ruka koja ima skrivene adute.
Za razliku od originala koji je snimljen sa budžetom od svega 800 tisuća $, nastavak je snimljen sa “nešto većim” budžetom koji je iznosio oko 5.7 milijuna$. S obzirom da cilja na internacionalno tržište, Wirkola je odlučio film snimiti na Finskom i na Engleskom, pa bi se tako u ponudi trebale naći obje verzije. Ulogu Martina ponavlja Vegar Hoel, a tu su još Martin StarrDerek MearsAmrita AchariaIngrid HaasKristoffer JonerStig Frode HenriksenChristian Rubeck, te mnogi drugi. Film će svoju Američku (i svjetsku) premijeru imati u siječnju 2014. na Sundance Film Festivalu. Službena Norveška premijera će se pak održati 12. veljače 2014., a nakon mtoga film kreće na turneju po raznoraznim svjetksim filmskim festivalima (Brussels International Fantastic Film Festival, Seattle International Film Festival, Fantasia International Film Festival, Frightfest itd.) U Americi će film pak izaći u limitiranoj kino distribuciji od 10. listopada 2014., a ubrzo nakon toga će se pojaviti i na DVD-u
Najavom ovoga filma ujedno i zaključujemo 2013., te Vam želimo još bolju 2014. Sretni i sve najbolje!

kinopoisk.ru Dead Snow 2 poster Dead Snow 2 poster2 Dead Snow 2 poster3

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

If the worst day of your life consisted of accidentally killing your girlfriend with an axe, chain-sawing your own arm off, and watching in horror as your closest friends were devoured by a zombified Nazi battalion, you’d have to assume that things couldn’t get much worse. In Martin’s case, that was only the beginning.
The gruesome Nazi-zombies are back to finish their mission. In the sequel the story follows the sole survivor of a Nazi zombie attack who battles an even larger army of Zombies with the help of a professional gang of American zombie killers who call themselves the Zombie Squad.

SLIKE

1 2 3 A054_C003_0822YY.0002195F A071_C010_0827MA.0001859F 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

3 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.