Ekranizacija TV serije

Veronica Mars (2014)

c1fc44c3-e612-4d0b-a5dc-0022aeec0424_veronicamars_watermark_gs

IMDb

Trailer

Ima nade za sve mlade umjetnike. Barem u Americi. Čak i ako niste tako mladi. Moram priznati, iskreno i otvoreno, nisam gledao dotičnu seriju (stoji mi na hard-discu i čeka… uglavnom, čeka) ali kako čitam, nije bila loša. Dapače, stekla je poprilična broj sljedbenika, neki kultni (OK, OK, polukultni) status i općeniti jad jer je bila naprasno prekinuta nakon treće sezone te se dosta svijeta pitalo kako je završila priča o Veronici Mars, privatnoj detektivki koja operira iz školskih klupa (ili tako, iz blizine slične ustanove). Sad, ja sam inače jako slab na privatne detektive (što je jedan od razloga i zašto pikiram pogledati seriju) pa je i mene to zaintrigiralo (iako seriju nisam nikad gledao) no kako je danas otkazati seriju lakše nego reći ”otkazivanje”, činilo se da će stvari i ostati na tome. No, tu u priču ulazi famozni Kickstarter, internet platforma pokrenuta kao mogućnost da bacite ideju i da vam anonimci doniraju lovu za projekt. Zvuči odlično, zar ne? Sada je malo na lošem glasu jer su se i neke jako precjenjene face počele tamo gurati (Spike Lee, ako me sjećanje ne vara) ali to je usputna šteta takvih stvari. Zahvaljujući toj platformi, ljubitelji serije doći će na svoje i vidjeti kako se nastavlja (završava?) priča o, sada već nešto odraslijoj, Veronici.

A, izgleda da ljude zanima što je bilo jer otkako je projekt bačen na Kickstarter oborio je nekoliko rekorda u sakupljanju love (prvi dan je ukeširao milijun dolara, ako se ne varam) te svoj financijski put zaokružio sa oko 6 milijuna dolara, što je pristojan budget, kad se sve uzme u obzir. Priča se pak ne nadovezuje na samu seriju već ide malo naprijed. Veronica više nije privatni detektiv nego, blesfemije li, odvjetnik. Ipak, kad njezina stara ljubav Logan bude optužen za ubojstvo djevojke, P.I. Mars će se vratiti starim navikama ne bi li doznala istinu. A i tu je obljetnica mature, pa će sva stara banda biti na okupu.

Režiju filma potpisuje Rob Thomas, glavni i odgovorni iza serije i čovjeku treba čestitati na upornosti što je uspio izvući cijeli projekt iz zaborava (scenarij za film postoji otkako je serija ukinuta) a naslovne uloge odrađuju već stara i poznata lica kao što su; Kristen Bell, Enrico Colantoni i Jason Dohring, Premijera se očekuje 14. 4 ove godine.

1f171a7c-d42f-4fd0-92fa-6cbef9a8ed9d_VM-08752 00834b56-02a7-4d33-9375-25590ff22589_VM-07379 bad0eca5-e883-4d25-baae-561cf50583d0_VM-05266 ken-marino-as-vinnie-van-lowe-in-veronica-mars-movie veronica-mars-movie-07

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.