Drama

Child of God (2013)

Od kako se je prije 10-ak godina proslavio ulogom Harrya Osborna u filmu Spider-Man, mladi James Franco je od pretty boy glumčića postao prav pravcata “institucija”! Posebice zadnjih par godina. Čovjek glumi u svemu i svačemu, od malih nezavisnih filmova pa do blockbustera, od drama, preko komedija pa do akcije i SF-a. Nije mu važno da li ima samo epizodnu/cameo ulogu ili glavnu, igra li pozitivca ili negativca. Samo prošle godine je nastupio u čak 9 naslova, a za 2014. ima najavljeno 11 naslova! Uz sve to čovjek režira, piše, producira, pa čak i slika!
Jedan od posljednjih uradaka koji je napisao, režirao te u njemu odigrao manju ulogu je nezavisna triler drama Child of God bazirana na istoimenom romanu Cormaca McCarthya prema čijim novelama su već snimljeni filmovi No Country for Old Men i The Road. A dotični je također napisao i scenarij za film The Counselor.
Child of God je priča o Lesteru Ballardu, nasilnom čovjeku kojeg društvo protjera nakon što on izađe iz zatvora. Ballard  pokuša živjeti sam izvan društvenog poretka, daleko od svih. Ali postepeno počinje tonuti sve dublje i dublje u kriminal i degradaciju, gotovo na razinu spiljskog čovjeka.
Izuzev Francoa u manjoj ulozi u filmu još igraju Tim Blake NelsonJim ParrackFallon Goodson, i Vince Jolivette. Dok se u ulozi glavnog junaka našao Scott Haze koji se ozbiljno uhvatio priprema za ulogu, udaljivši se od civilizacije, te čak spavajući nekoliko dana u špilji. FIlm je do sada bio prikazan na nekoliko festivala kao što su Venice Film Festival, Toronto International Film Festival, New York Film Festival, te Austin Film Festival. Na nekim od tih festivala pale su i neke nominacije, a spomenuti Scott Haze je osvojio nagradu za najbolju mladu nadu na Hamptons International Film Festivalu. Službena limitirana američka kino premijera je zakazana za 01. kolovoza 2014., dok će 28. listopada izaći i na DVD-u.

Child of God poster Child-of-God-9e286b35

IMDB

Official blog

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

Set in mountainous Sevier County, Tennessee, Child of God tells the story of Lester Ballard, a dispossessed, violent man whom the narrator describes as “a child of God much like yourself perhaps.” Ballard’s life is a disastrous attempt to exist outside the social order. Successively deprived of parents and homes and with few other ties, Ballard descends literally and figuratively to the level of a cave dweller as he falls deeper into crime and degradation.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.