Akcija

The Musketeers – TV Serija (2014)

Mušketiri čini se nikako da dosade filmašima kao izvor inspiracije! Pa samo tako unazad 2-3 godine dobili čak nekoliko različitih verzije iz različitih zemalja. Prvo je Paul W.S. Anderson 2011. snimio svoju nabrijanu, stiliziranu stemapunk (ali i poprilično groznu) verziju The Three Musketeers. A iste godine je i zloglasni Asylum snimio svoju moderniziranu inačicu 3 Musketeers. Te su zatim prošle godine Rusi pak snimili svoju verziju u obliku TV serije The Three Musketeers. A sada im se eto pridružuju i Britanci sa svojom TV adaptacijom priče o mušketirima.
Točnije, iza cijelog projekta stoji poznata britanska TV kuća BBC koja je također zaslužna i za trenutačno mega popularnog Sherlocka, te autor i scenarist Adrian Hodges. Ali za razliku od Sherlocka kojeg su u potpunosti modernizirali i smjestili u 21. stoljeće, njihova serija The Musketeers je smještena u 17. stoljeće, na opasne ulice Pariza gdje ćemo u 10 epizoda pratiti pustolovine dobro poznatih mušketira –  D’Artagana, Athosa, Aramisa i Porthosa.
Serija je naravno bazirana na liku i dijelu Alexandrea Dumasa, a sve skupa je snimljeno na lokacijama u Pragu. Režiju kompletne serije potpisuje nekoliko različitih redatelja koji su režirali po epizodu-dvije (npr. Toby HaynesRichard ClarkSaul MetzsteinAndy Hay itd.), a u glavnim ulogama su se našli Luke PasqualinoTom BurkeHoward Charles, te Santiago Cabrera. A tu su još Alexandra DowlingHugo SpeerRyan Gage i Peter Capaldi u ulozi Kardinala Richelieua koji je upravo na snimanju ove serije saznao da je postao novi 12-i po redu Doktor u još jednoj BBC-evoj popularnoj TV seriji Doctor Who. A upravo bi taj njegov angažman mogao predstavljati moguće probleme za snimanje druge sezone. Naime, ukoliko on zbog obvezi na setu Doktora Who ne bude mogao ponoviti ulogu Kardinala Richelieua, druga sezona Mušketira se najvjerojatnije neće ni snimati. Barem ne tako skoro.
Prva epizoda Mušketira je premijerno prikazana 19. siječnja 2014. na kanalima BBC One HD, BBC One i BBC America. Tamo negdje do sredine ožujka bi trebala prikazana kompletna sezona, a zatim će 24. ožujka 2014. izaći na DVD-u i Blu Ray-u.

The Musketeers poster

IMDB

Official siteUK

Official site US

TRAILER1

TRAILER2

CLIP1

CLIP2

TV Spot1

TV Spot2

TV Spot3

TV Spot4

TV Spot5

RADNJA

Set on the streets of 17th century Paris, series gives a contemporary take on the classic story about a group of highly trained soldiers and bodyguards assigned to protect King and country.

SLIKE

The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers 14 15 16 17 18 19 20 21 The Musketeers The Musketeers The Musketeers The Musketeers 26 The Musketeers 28

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.