Akcija

A Certain Justice aka Puncture Wounds (2014)

Iako sam ga oduvijek volio gledati kao pozitivca, unatoč popriličnom broju loših filmova koje je snimio, što će i on sam sa smiješkom priznati, legendarni Dolph Lundgren je oduvijek bio nekako impozantniji, zabavniji i generalno bolje prihvaćen/zapamćen kao negativac. Gotovo svatko će se na spomen Lundgrenovog imena prvo sjetiti Ivana Drage i Rockya IV, ili pak Andrewa Scotta i Universal Soldiera. Pa čak i Gunnera i Expendablesa!
Zadnjih par godina je pak postao skoro pa dežurni negativac u DTV akcićima (Universal Soldier: RegenerationStash HouseOne In The ChamberUniversal Soldier: Day of Reckoning 3DThe Package, te Legendary 3D), a skupini životopisnih negativaca koje je odigrao u tim naslovima sada će pridružiti još jednoga u niskobudžetnom DTV akciću A Certain Justice aka Puncture Wounds. Dugokosog brkonju, kriminalnog bossa koji se zakači sa opakim bivšim vojnikom sa PTSP-om i na kraju to požali.
To je inače već treći film za redom koji Lundgren snima sa redateljem Giorgio Serafini koji je također režirao i zadnja dva Lundgrenova DTV naslova Blood of Redemption i Rush aka Hard Rush aka Ambushed. Ovaj puta mu je oko režije pomogao i ko-redatelj James Coyne koji je ujedno i scenarist filma. Priča slijedi bivšeg vojnika Johna koji se vratio sa traumatične ture iz Afganistana te boluje od PTSP-a. Nakon što John jedne večeri pomogne lokalnoj djevojci tako što ju obrani od skupine nasilnika koji sebe zovu Bratstvo Aryan, nađe se na meti Holinsa, vođe te kriminalne skupine. Holins ubije neke Johnu drage osobe, te John odluči uzeti pravdu u svoje ruke, Commando style.
Uloga Johna je pripala UFC borcu i borilačkoj zvijezdi u usponu Cung Le-u. A osim Le-a i Lundgrena tu su još Vinnie Jones (kojemu je ovo također već treća suradnja sa Lundgrenom i redatečje Serafiniem),  zatim Gianni CapaldiBriana EviganJames C. BurnsJonathan KowalskyJake JacobsonScott Sheeley, te još neki. Osim što igra glavnu ulogu Lee je ujedno i koreograf borilačkih sekvenci, te jedan od producenata filma.
A Certain Justice izlazi u Americi direktno na DVD-u 11. ožujka 2014., i to pod naslovom Puncture Wounds.

A_Certain_Justice_Poster A_Certain_Justice_Poster2

IMDB

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3

RADNJA

After returning home from a traumatic tour of duty in Iraq, John (Le) finds himself struggling with PTSD. What little peace he had managed to build around him is shattered one fateful day when he rescues a local call girl from a group of violent Aryan Brotherhood pimps. Having killed several of the high-ranking brotherhood during the rescue, John and his family are now the prime targets of Hollis (Lundgren), the ruthless criminal leader of the group.

SLIKE

1.jpg 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.