Drama

Joe (2013)

U popularnoj pjesmi Hey Joe legendarni Jimi Hendrix je pjevao “Hey Joe, where you goin’ with that gun in your hand?”, a Nicolas Cage će mu u svom novo filmu, nezavisnoj triler drami Joe, dati odgovor na to pitanje. Cage naime igra naslovnog junaka, Joea Ransoma, bivšeg zatvorenika problematične prošlosti koji sada živi miran i povučen život. Ali njegov život ubrzo ponovno postane buran i problematičan kada u njega uđe dječak pod imenom Gary koji kod Joe zatraži posao. Gary naime ima problema sa svojim nasilnim ocem, a Joe jednostavno ne može to zanemariti što pokrene cijeli niz nasilnih događaja.
Snimljen sa budžetom od samo 4 milijuna $, Joe je zapravo adaptacija istoimenoga romana autora Larrya Browna, nastalog 1991. godine. Režiju filma potpisuje David Gordon Green koji je do sada bio zapažen zahvaljujući ponajviše komedijama kao što su Pineapple ExpressYour Highness i The Sitter. Uz Cage u filmu još igraju Tye SheridanHeather KafkaRonnie Gene BlevinsAdriene MishlerSue RockErin Elizabeth Reed, te mnogi drugi.
Joe je premijerno prikazan 30. kolovoza 2013. na Venice Film Festivalu, a nakon toga su se odrale projkecije na još nekoliko festivala kao npr. Deauville American Film Festival, Toronto International Film Festival, Rio de Janeiro International Film Festival, te Zurich Film Festival i Dubai International Film Festival. Kritika i publika su objeručke prihvatili film, te ga pohvalili, a “palo” je i nekoliko nagrada, odnosno nominacija za iste.
A merička premijera filma je zakazana za 11. travnja 2014., a svega 20-ak dana kasnije, 30 travnja film će se otvoriti i u Francuskoj. Britanska premijera će se pak održati 25. srpnja 2014., a velike su mogućnosti da će film zaigrati i u domaćim kinima, ali o tome za sada nema točnih informacija.

Joe poster Joe poster2 Joe poster

IMDB

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

An ex-con, who is the unlikeliest of role models, meets a 15-year-old boy and is faced with the choice of redemption or ruin.

SLIKE

filmz.ru filmz.ru 3 filmz.ru filmz.ru 6 7 8 9

4 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.