Akcija

The Rover (2014)

Od kako je snimio i zadnji nastavak famozne Twilight Sage koga ga je u konačnici i proslavila, Robert Pattinson se svim silama pokušava otarasiti imidža “svjetlucavog ljepotana” koji mu je taj serijal priskrbio. Konstantno se okušava u ozbiljnijim i drugačijim projektima, ne bi li se dokazao i kao glumac, a ne samo kao “još jedno lijepo lice za kojim luduju 13-godišnjakinje”.
Jedan od takvih projekata je i nezavisna “post-apokaliptična” triler drama The Rover  redatelja i ko-scenarista Davida Michôda, nastala u ko-produkciji Australije i SAD-a. Michôd je inače zapeo za oko publike i kritike prije četiri godine hvaljenom i nagrađivanom Australskom krimi triler dramom Animal Kingdom na kojoj je između ostaloga surađivao sa Guy Pearceom. A upravo mu Paerce uz Pattisona igra glavnu ulogu i u ovom filmu.
The Rover radnjom smješten u blisku “post-apokaliptičnu” budućnost gdje pratimo Erica, usamljenika koji je iza sebe ostavio i zadnji trag ljudske dobrote, i jedino vrijedno što posjeduje je njegov auto. Ali kada mu opasna banda ukrade auto, Eric neće prezati ni pred čim da krene za njima i vrati ono što mu pripada. A u tome će mu pomoći Reynolds, mladi i naivni član bane kojeg su ostavili tijekom krvavog i kaotičnog bijega.
Valja spomenuti da je na scenariju također radio i Australski glumac Joel Edgerton koji je isto igrao u filmu Animal Kingdom, a imali smo ga prilike još gledati u naslovima kao što su WarriorThe ThingThe Odd Life of Timothy GreenZero Dark Thirty  itd. Budžet filma iznosi oko 12,2 milijuna $, a film je u cijelosti snimljen u Australskim pustinjama. Uz Paercea i Pattisona u filmu još igraju Scoot McNairyNash EdgertonDavid FieldAnthony HayesSusan PriorGillian JonesSamuel F. Lee, te mnogi drugi.
Američka premijera filma The Rover će se održati 13. lipnja 2014., a britanska 22. kolovoza 2014.

The Rover poster The Rover poster2 Rover poster3 Rover poster4

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

TRAILER

RADNJA

The Rover is set in the Australian desert in a dangerous and dysfunctional near future. Eric has left everything and every semblance of human kindness behind him. When his last possession, his car, is stolen by a gang of dangerous criminals, Eric sets off to track them down and is forced along the way to enlist the help of Reynolds, the naive member of the gang left behind in the bloody chaos of the gang’s most recent escape.

SLIKE

_ROV7508.nef The Rover 2 3 4 5 7 8 9 10 11 12

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.