Akcija

Online Kino: Ex-Yu Izdanje – Guns N’ Dolls aka Puške i Barbike (2013)

Mi hrvati se imamo običaj (s pravom) žaliti kako u hrvatskoj kinematografiji skoro pa da i ne postoji žanrovski film. Može se tu naći sbega par “poštenih” SF-ova od koji većina datira još 80-ih (Gosti iz galaksijeThe Show Must Go On), tu i tamo koji horror (npr. IzbaviteljInfekcijaŽivi i mrtvi), te ponešto trilera (Rusko mesoPuška za uspavljivanjeCrvena prašina itd.). Akcijski film u punom smislu tog žanra pak uopće ne postoji više u našoj kinematografiji. Osim ako ne računamo nešto sitno akcije u ratnim dramama.
Ali da nije baš sve tako sivo (ili crno, ovisno o gledištu), brinu se naši nezavisni/amaterski filmaši. Odnosno u ovom slučaju, već poznati “gost” na našim stranicama, Osječki filmaš (te  fotograf, animator i redatelj spotova i tv reklama) Vedran Marjanović “Wekster” čije filmove War Movie i How to survive a Zombie Apocalypse – Trilogy smo Vam već predstavili u našoj rubrici Online Kino. Danas Vam predstavljamo još jedan Weksterov film, 15-minutnu  akcijsku komediju (može bit i prvu takve vrste) Puške i barbike!
Osim što je režirao dotični film, Wekster ga je ujedno i napisao i producirao zajedno sa svojom suprugom Sanjom Martinović Marjanović. A ovaj puta je čak uspio i angažirati profesionalne glumce. A oni, tj. one i on su Katarina BabanSandra Lončarić i Vladimir Tintor. A tu je još između ostaloga i Weskterov stalni suradnik, Domagoj Mrkonjić.
Inače, Prema Wekstervim riječima Puške i barbike “je niskobudžetna akcijska komedija koja u nekim segmentima parodira Američke buddy komedije”, a radnja se vrti oko majke i kćerke koje se pokušavaju izvući iz jedne loše situacije pri čemu im sve otežava njihov loš među odnos. Ali tamaneči zločeste (i bivše) dečke počinju shvaćati da ipak nisu toliko različite koliko su mislile.
Puške i barbike je premijerno prikazana 10. svibnja 2013. u Osijeku, a 20. srpnja prošle godine film je bio prikazan i na Pula Film festivalu u sklopu programa “Kratka Pula”, te na na Dubrovačkim ljetnim igrama . A svi oni koji su nekim slučajem propustili neke od ovih projekcija mogu sada pogledati Barbike i puške online. Stoga, udobno se zavalite i kliknite play…

poster1 poster2 poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

WATCH MOVIE

RADNJA

Film “Puške i barbike”je niskobudžetna akcijska komedija koja u nekim segmentima parodira američke buddy komedije a radi se o majci i kćeri koje se pokušavaju izvući iz jedne loše situacije pri čemu im sve otežava njihov loš odnos. Kroz zanimljivu i humorističnu radnju počinju shvaćati da ipak nisu toliko različite koliko su mislile.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

BTS0 BTS0b BTS0c BTS1 BTS2 BTS3 BTS4 BTS5 BTS6

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.