Austrija

Das finstere Tal aka The Dark Valley (2014)

Za Njemački western nisam čuo još od vremena Winnetou serijala tamo iz 60-ih godina. Ali opet, Das finstere Tal aka The Dark Valley redatelja i ko-scenarista Andreasa Prochaska nije u potpunosti Njemački western, već je snimljen u ko-produkciji sa Austrijom, gdje je jednim dijelom i snimljen.
U maniri klasičnih westerna, Das finstere Tal je priča o strancu koji dolazi selo koje se nalazi visoko u planinama gdje se odluči zadržati prije nego što stigne oštra zima. Svima se predstavi kao fotograf iz Amerike, ali iza njegove pojave se krije daleko mračnija i opasnija namjera – osveta!
Film je ekranizacija romana Thomasa Willmanna. Budžet filma iznosi oko 6,5 milijuna €, a u glavnoj ulozi spomenutog stranca se našao britanski glumac Sam Riley kojeg ste imali prilike gledati u naslovima kao što su Control i On the Road. Ostatak glumačke ekipe čine njemački glumci Helmuth HäuslerMartin LeutgebJohannes NikolussiClemens SchickFlorian Brückner, te Tobias Moretti koji je igrao glavnu ulogu i popularnoj njemačkoj TV seriji “Kommissar Rex” u razdoblju od 1994. do 1998. Upravo je on osvojio i nagradu za svoju izvedbu u ovom filmu na Bavarian Film Awards, a nagradu je osvojio i sam redatelj Andreas Prochaska.
Das finstere Tal će premijerno biti prikazan 10 veljače 2014. na Berlin International Film Festivalu, a svega tri dana kasnije, 13. veljače će se održati i službena Njemačka kino premijera. Dank kasnije (14. veljače) film će se otvoriti i u Austrijskim kinima.

The dark valley poster1 The dark valley poster2 The dark valley poster3

IMDB

Official site1 (NJEM)

Official site2 (AUST)

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER1

TRAILER2 (eng titl)

RADNJA

A stranger arrives in a European high mountain village where he is allowed to stay before the harsh winter. He introduces himself as a photographer from America, but nobody suspects that the foreigner is here to take revenge.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.