Akcija

The Purge: Anarchy (2014)

Od pojave komercijalnih filmova (Ralje se recimo smatraju prvim ljetnim blockbusterom u punom smislu te riječi) postojalo je to neko nepisano pravilo da ukoliko neki film bude hit, te financijski uspješan, nastavak je zagarantirana stvar. To “pravilo” se zadnjih godina provodi češće i “slobodnije” nego prije 20-ak i više godina, pa danas gotovo svaki film koji postigne makar i minimalan uspjeh dobije nastavak. Doduše, prošlogodišnji  SF krimi triler horor The Purge nije postigao baš tako minimalan uspjeh…naprotiv, film je na uloženih 3 milijuna $ zaradio čak 64 milijuna$! I to se samo odnosi na Američko tržište jer je film u cijelom svijetu sveukupno zaradio čak 89 milijun$!
Sa takvom zaradom, unatoč ne baš najboljim kritikama, jasno je zašto su se producenti odlučili na nastavak! A nastavak The Purge: Anarchy je snimljen rekordnom brzinom (također sa budžetom od 3 milijuna $), pa se tako prvi trailer pojavio već samo 7-8 mjeseci od premijere prvog filma! Režiju i scenarij ponovno potpisuje James DeMonaco koji je također napisao i režirao prvi film. Ali za razliku od prvog filma kojeg su glumački predvodili Ethan Hawke i Lena Headey, nastavak se i ne može pohvaliti sa pretjerano poznatim glumačkim imenima. Tu su Frank Grillo koji je još možda najpoznatiji od cijele ekipe, pa zatim Michael K. WilliamsZach GilfordKiele SanchezCarmen EjogoCarmen Ejogo, te još mnogi drugi.
Radnja koja je smještena u ne tako daleku distopijsku budućnost gdje je stopa kriminala i nezaposlenosti na minimalnoj razini. Ali jedan dan u godini, u razdoblju od 12 sati, država omogućava svima da nekažnjeno izvrše bilo koju vrstu kriminalne radnje, od silovanja, preko ubojstva pa do razbojstva. U tih 12 sati ni policija, ni hitna ni vatrogasci ne odgovaraju na pozive u pomoć. Nastavak prati mladi par koji zapne na ulici kada im se na putu kući pokvari auto, a početak Purgea je upravo najavljen. Par nema izbora nego napustiti svoje vozilo te se nekako pokušati dočepati svog doma, i pri tome pokušati nekako preživjeti.
Američka premijera filma je zakazana za 20. lipnja 2014., a publika u Velikoj Britaniji će The Purge: Anarchy gledati u svojim kinima od 02. srpnja 2014.

The Purge Anarchy poster the-purge-anarchy-movie-poster The purge poster2 The purge poster3 The purge poster4

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

A couple are quickly trying to get to their home before The Purge starts but their car runs out of gas, the radio announces the beginning of The Purge, the couple have no choice but to leave their car, a couple of meters away stand a group of Purgers on motorcycles. The couple try to survive and fight the purgers.

SLIKE

kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru The Purge:  Anarchy 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

3 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.