Drama

Calvary (2014)

Braća Martin McDonagh i John Michael McDonagh su iz “prvog pokušaja” uspjeli osvojiti publiku (i kritiku) svojim prvijencima. Prvom je to pošlo za rukom filmom In Bruges, dok se potonji pak predstavio filmom The Guard. Obojica su se u svojim filmovima poigravali sa brutalnim crnim humorom te ekscentričnim i zanimljivim likovima, te su obojica za svoje debitantske dugometražne uratke angažirali izvrsnog Brendana Gleesona! Martin je nakon toga snimio Seven Psychopaths kojeg su također popratile pozitivne kritike, dok se John uhvatio komične crno-humorne drame Calvary koju Vam sada predstavljamo.
John je i po drugi puta odlučio za glavnu ulogu angažirati Gleesona, i po svemu sudeći, njihova nova suradnja je opet urodila plodom, jer Calvary je također uspio osvojiti kritiku i publiku. Calvary je priča o dobroćudnom svećeniku Jamesu koji tijekom ispovijedi dobije prijetnju smrću od osobe koju je ispovijedao. Ne znajući o kome se radi, i zašto bi mu itko želio smrt, Otac James počinje premišljati o svojim postupcima i tom što mu je činiti, pokušavajući istovremeno saznati tko stoji iza prijetnje.
Film je premijerno bio prikazan 19. siječnja 2014. na Sundance Film Festivalu (a u najavi su projekcije na Berlin International Film Festivalu  i Dublin Film Festivalu), a oni koji su ga imali prilike pogledati opisuju ga kao briljantan film, bogatu karakternu dramu mračne priče i zabavnih crno-humornih dijaloga, te gotovo svi hvale Gleesonovu izvedbu.
A osim Gleesona u filmu još igraju Chris O’DowdKelly ReillyAidan GillenDylan MoranIsaach De BankoléM. Emmet WalshMarie-Josée CrozeDavid Wilmot, te Gleesonov sin Domhnall Gleeson.
Film je snimljen sa budžetom od 6 milijuna € u ko-produkciji Irske i Velike Britanije. Službena Britanska premijera filma je zakazana za 11. travnja 2014., a istog dana film će se otvoriti i u Irskim kinima.

calvary-poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

RADNJA

After he is threatened during a confession, a good-natured priest must battle the dark forces closing in around him.

SLIKE

2 4 5 1 3 6

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.