Drama

Starred Up (2013)

Obično kada se čovjek nađe u nekom novom okruženju postepeno se prilagođava istome. Ali ima i onih koji se ne žele prilagoditi već umjesto toga idu “protivno okoline”. Ali šta učiniti kada je ta nova okolina zatvor!? Odgovor na to pitanje nam donosi hvaljena Britanska zatvorska drama Starred Up redatelja Davida Mackenziea.
Starred Up je priču o jednom buntovnom i nasilnom tinejdžeru Ericu koji se nađe u zatvoru za punoljetne kriminalce gdje se napokon susretne sa sebi ravnim – zatvorenikom koji je navodno njegov otac. On pokuša potaknuti svog sina da si ne stvara probleme i neprijatelje u zatvoru, ali Erica nije moguće tako lako kontrolirati što će ga uvaliti u nevolje.
U glavnim ulogama se pojavljuju Jack O’ConnellBen MendelsohnRupert FriendSam SpruellDavid AjalaSian BreckinPeter FerdinandoAnthony Welsh, te još mnogi drugi. Starred Up je do sada bio prikazan na 4-5 filmskih festivala (Toronto International Film Festival, London Film Festival, Les Arcs International Film Festival, Dublin International Film Festival i International Film Festival Rotterdam) gdje je između ostaloga osvojio i nekoliko nagrada. Tako je na Dublin International Film Festivalu Jack O’Connell osvojio nagradu za najboljeg glumca,dok je pak na London Film Festival nagradu osvojio scenarist Jonathan Asser. Film je također briljirao i na dodjeli British Independent Film Awards gdje su nagrade osvojili Ben Mendelsohn za najboljeg sporednog glumca, David Mackenzie  za najboljeg redatelja, te ponovno Jonathan Asser  za najbolji scenarij. A filmu Starred Up je pripala i nagrada za najbolji Britanski nezavisni film.
Službena Britanska premijera je zakazana za 21. ožujka 2014.

starred-up-poster starred-up-poster2 kinopoisk.ru

IMDB

TRAILER

RADNJA

A troubled and explosively violent teenager is transferred to adult prison where he finally meets his match – a man who also happens to be his father.

SLIKE

kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru 1 stared up kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru kinopoisk.ru

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.