Akcija

13 Sins (2014)

Biblija kaže kako postoji sedam smrtnih grijeha – Oholost, Škrtost, Bludnost, Zavist, Neumjerenost u jelu i piću, Srditost i Lijenost! Najnoviji film redatelja i ko-scenarista Daniela Stamma (The Last Exorcism) nas “uvjerava” da ih ima čak 13! Riječ je o nezavisnom misterioznom psihološkom akcijskom horror trileru 13 Sins u kojem pratimo Elliota Brindlea, mladića koji se uskoro namjerava oženiti, ali grca u dugovima. Jedne večer dobiva misteriozni poziv, a glas s druge strane linije mu predloži igru, 13 zadataka koji bi ga mogli obogatiti za milijun $ ukoliko ih sve izvrši. Prvi zadatak je jednostavan – ubij muhu i zaradi 1000$. Ali s vremenom zadaci postaju sve zahtjevniji i opasniji te nemoralniji i brutalniji, ali i “skuplji”. No imali Elliot ono što je potrebno da ih izvrši sve!?
Po svemu sudeći 13 Sins i ne djeluje pretjerano originalno. Svatko tko je gledao primjerice neki od Saw filmova, ili 12 Rounds naslove pronaći će neke sličnosti. A mogu se nabaciti i neke usporedbe sa crno-humornom komedijom Cheap Thrills u kojoj glavni junaci također izvršavaju niz izazova u zamjenu za novac. Izazovi s početka budu jednostavni i nevini, a novčani iznosi mali, ali kako večer počne odmicati, izazovi postanu sve teži i opasniji, pa čak i nasilni, a iznosi sve veći i veći!
Ali 13 Sins je zapravo remake Tajlandskog filma 13: Game of Death iz 2006. godine kojega je režirao Chookiat Sakveerakul. Budžet ovog remake iznosi oko 5 milijuna $, a u glavnim ulogama se pojavljuju Mark WebberRon PerlmanPruitt Taylor VinceChristopher BerryStephanie HonoréRutina WesleyDevon Graye, te još neki. 13 Sins će u americi prvo izaći na On Demand i VOD platformama 14. ožujka 2014., a zatim će se 18. travnja 2014. film pojaviti i u izabranim kino dvoranama diljem Amerike.

13-Sins-Poster-High-Resolution1

IMDB

TRAILER

RADNJA

Elliot Brindle is a bright, meek salesman, drowning in debt – and desperate as he’s about to marry the love of his life. Upon receiving a phone call informing him that he’s on a hidden camera game show where he must execute 13 tasks to receive a sum total cash prize of $6.2M, Elliot dismissively follows through with his first two instructions: swat the fly that is currently bothering him, then eat the fly. With thousands of dollars suddenly appearing in his bank account, Elliot remains skeptical, though comforted by the knowledge that he can stop playing at anytime if only to lose every penny that he’s won. Trapped into the horrors manipulated by unseen spectators, Elliot’s need to complete the game escalates as the tasks grow more extreme, to a devastating point of no return.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.