Drama

Locke (2013)

U trećem te ujedno i posljednjem i najgorem nastavku Transporter serijala, Transporter 3, Jason Statham je cijelo vrijeme morao biti u svom automobilu ili u blizini istoga jer u protivnom bi eksplodirala bomba koju je bila pričvršćena na njegovom zapešću. Tom Hardy nema takvih problema u nadolazećoj triler drami Locke redatelja i scenarista Stevena Knighta (redatelj i scenarist Stathamovog filma Hummingbird aka Redemption), ali u 90-minutnoj vožnji njegov život će se u potpunosti preokrenuti, te će biti primoran donijeti neke teške odluke.
Hvaljeni nezavisni film Locke nastao u ko-produkciji Amerike i Velike Britanije je priča o Ivanu Locku, građevinaru koji je izgradio uspješnu karijeru! Ali u noći uoči najvažnijeg posla u njegovoj karijeri, na putu iz Birminghama u London, jedan poziv će u potpunosti promjeniti njegov život koji će se urušiti, a Locke će biti primoran donijeti niz odluka koje će pokrenuti niz događaja koji će utjecati na njegovu obitelj, posao, i dušu.
Film je navodno skoro pa u cijelosti snimljen u automobilu svih 90-ak minuta trajanja, a u glavnoj ulozi se našao hvaljeni Tom Hardy. A osim njega tu su još Ruth WilsonAndrew ScottBen DanielsTom HollandOlivia ColmanAlice LoweBill Milner, te još neki. Locke je premijerno prikazan na Venice Film Festivalu, a nakon toga na još dva festivala – London Film Festivalu i Camerimage Film Festivalu. Publika i kritika su objeručke prihvatili ovaj film za koji imaju samo riječi hvale, baš kao i za izvrsnu Hardyevu izvedbu koji je za nju čak zaradio i nominaciju na dodjeli British Independent Film Awards. Na istoj toj dodjeli Steven Knight  je osvojio nagradu za najbolji scenarij.
Službena britanska premijera je zakazana za 18. travnja 2014., a u americi će se film otvoriti par dana kasnije, 25. travnja 2014.

Locke poster Locke poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

RADNJA

Ivan Locke (Tom Hardy) has worked hard to craft a good life for himself. Tonight, that life will collapse around him. On the eve of the biggest challenge of his career, Ivan receives a phone call that sets in motion a series of events that will unravel his family, job, and soul.

SLIKE

1 2 3 4

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.