Avanturistički film

A Night in Old Mexico (2013)

Starost je nešto što čeka sve nas! Osim ako koji slučajem ne daj Bože umrete mladi i lijepi. Ali dok smo mladi i u naponu snage a starost nam izgleda još daleko, često ne shvaćamo kako je to uopće biti star, pa nam tstema bude nekakav predmet zajebancije. No, kada se godine polako počinju gomilati, a s njima i raznorazne boljke, starost postaje sve manje i manje “vic”. Ali nisu starost samo bore i bolne kosti…na kraju krajeva, poslovica kaže “star si onoliko koliko misliš da si star”. A Robert Duvall koji ima čak 83 godine (!!) se zasigurno ne osjeća tako starim, a bome niti ne izgleda tako u triler drami A Night in Old Mexico.
U tom filmu Duvall igra ostarjeloga kauboja i farmera Reda koji biva prisiljen napustiti ranč i cijeli svoj posjed. Ne želeći postati još jedan mrzovoljan starac Red odluči uskočiti u svoj cadillac i zapaliti za Mexico kako bi se tamo proveo. A na toj pustolovini će mu se pridružiti i Gally, njegov unuk za kojeg je nedavno saznao. A na putu će im se pridružiti i Patty, djevojka sa težnjom prema boljem sutra. Ali njih troje će posve slučajno ukrstiti putove sa skupinom opakih kriminalaca te se tako uvaliti u nevolje. No ovaj kauboj još uvijek nije gotov…
Režiju filma potpisuje Emilio Aragón, a osim Duvalla pred kamerom se još pojavljuju Jeremy IrvineAngie CepedaLuis TosarJoaquín CosioJavier GutiérrezRene RhiJim Parrack, te još mnogi drugi.  A Night in Old Mexico je inače film Španjolske produkcije, a snimljen je sa budžetom od nekih 2 milijuna $ na lokacijama u Teksasu.
Premijera filma se održala 10. ožujka 2014. na South By Southwest Film festivalu, a službena američka kino i VOD premijera će se održati 16. svibnja 2014. Film će također biti prikazan 29. ožujka na Málaga Film Festivalu, a službena Španjolska premijera je zakazana za 09. svibnja 2014.

A Night in Old Mexico poster A Night in Old Mexico poster2 A Night in Old Mexico poster4 A Night in Old Mexico poster5

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

CLIP

RADNJA

Forced to abandon his ranch and land, Red Bovie (Robert Duvall) rejecting the impulse to become complacent in his old age, hops in his Cadillac and hightails it to Mexico while Gally (Jeremy Irvine) Red’s grandson which he has just met, sits shotgun on his grandfather’s brash adventure to learn more about him. Grandfather and grandson start a journey through their respective dreams with a frenzied stop in a Mexican town where they meet Patty (Angie Cepeda), who sees in them the hope for a better life. All of them are accidentally involved in the lives of some shady men (Luis Tosar, Joaquín Cosío, Jim Parrack). A road-trip, a story about the virtue of surviving and the right of each individual to choose their own ending.

SLIKE

1 3 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.